Vabilo na pogovor ob otvoritvi virtualne razstave 352 naslovnic Sinjega galeba

Spoštovani,
 
ob odprtju virtualne razstave vljudno vabljeni na Pogovor z nekdanjimi uredniki in sopotniki zbirke Sinji galeb, ki bo v ponedeljek, 17. oktobra 2022, ob 19. uri v Vodnikovi domačiji. 

Pogovor bo vodila Alenka Veler, urednica leposlovja za mladino, o zakulisju nastanka knjig iz te kultne zbirke pa se bo pogovarjala z Markom Uršičem, Pavletom Učakarjem, Boštjanom Gorencem – Pižamo in Tanjo Komadino.
 
Virtualna razstava bo na ogled od 17. 10. – 30. 12. 2022 na platformi KUNSTMATRIXX: https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/10401839/sinji-galeb
 
V nedeljo, 23. oktobra 2022, ob 10. uri bo v Vodnikovi domačiji v okviru 6. festivala angažiranega pisanja Itn. potekala delavnica Romani za mladino: Zakaj naj jih odrasli (ne) berejo? Delavnico bosta skupaj z Alenko Veler moderirala Sara Špelec in Mark J. Užmah, in kot pravi Alenka, se obeta se razburljiva diskusija med tistimi, ki verjamejo, da je mladinska literatura koristno branje za vse starosti, ter tistimi, ki se s tem strinjajo, a s pridržkom.
 
 

PR: MKZ