napovednik



Pilonova galerija na Kulturnem bazarju 2023 v Cankarjevem domu v Ljubljani,
v petek, 31. marca 2023


Tudi letos Pilonova galerija sodeluje na nacionalnem medresorskem projektu kulturno-umetnostne vzgoje, ki nudi temeljit vpogled v kulturne projekte ter programe za otroke in mlade. Na jubilejnem, 15. Kulturnem bazarju, katerega osnovna tema je Ustvarjalnost za trajnostni razvoj, se bo galerija predstavila z izsekom iz pedagoškega programa, namenjenega osnovnošolcem. Prikazali bomo eno od ustvarjalnic, zasnovano na temo iz Pilonovega življenja, naslanjajoč se na eno od zgodb umetnika in človeka, ki se je življenju prepustil – do Roba
Na kratkem druženju z ustvarjanjem nas bo pospremil tudi Mišek Venč.

Toplo vabljeni na dogodek – z vami bomo v petek, 31. marca 2023, v jutranjih urah – poiščite nas ob 9. uri v Cankarjevem domu, na razstavnem prostoru Skupnosti muzejev Slovenije in Vizualne umetnosti. Vpogled v trenutno za javnost zaprto Pilonovo galerijo in njen pedagoški program bo mogoč skozi ves dan tudi na tamkajšnjem zaslonu ali s sledenjem QR kodi na plakatu s predstavitvami slovenskih muzejev in galerij.

Pilonova galerija gostuje v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina na festivalu Klementina 2023

V soboto, 1. aprila 2023, med 10.00 in 12.00 toplo vabimo otroke in družine na ustvarjalnico Od risbe do odtisa.
Tokrat se za javnost zaprta Pilonova galerija festivalu Klementina pridružuje v Hiši mladih. Ta nam je za izvedbo ustvarjalnice, namenjene otrokom in družinam, prijazno odstopila svoje prostore. Na prvo soboto v aprilu bomo med 10. in 12. uro ustvarjalni – preizkusili se bomo v grafiki. Kustosinji pedagoginji Tanji Cigoj se bo pridružil tudi radovedni Mišek Venč.

Ker je število mest na delavnici omejeno, naprošamo za predhodne prijave do srede, 29. marca 2023, na: pilonova.galerija@siol.net ali po telefonu: 05 368 91 77.
Prijava na ustvarjalnicoPILONOVA GALERIJA AJDOVŠČINA
50. OBLETNICA USTANOVITVE


21. septembra 1973 je prva monografska ustanova na Slovenskem odprla svoja vrata za javnost.
Letošnje leto bo tako še posebej posvečeno polstoletni zgodovini te ustanove. Dogodkom boste lahko sledili na naši spletni strani, kjer smo ob letošnji obletnici odprli tudi posebno podstran Blog.

VIR: Pilonova galerija