vljudno vabljeni na predstavitev knjige Pogovori, ki so mi spremenili življenje, v kateri se Zvezdana Mlakar in Rok Smolej spominjata ganljivih in navdihujočih trenutkov, ki sta jih doživela v skoraj šestih letih ustvarjanja oddaje Zvezdana na TV Slovenija.

Spoštovani,
 
vljudno vabljeni na predstavitev knjige Pogovori, ki so mi spremenili življenje, v kateri se Zvezdana Mlakar in Rok Smolej spominjata ganljivih in navdihujočih trenutkov, ki sta jih doživela v skoraj šestih letih ustvarjanja oddaje Zvezdana na TV Slovenija.  
Na dogodku se bodo Zvezdani in Roku pridružili številni gostje iz njune oddaje, o katerih pišeta v knjigi, in veseli bomo, če boste prišli tudi vi.
Pričakujemo vas v četrtek, 17. novembra 2022, ob 18. uri v dvorani Palacij Ljubljanskega gradu, kjer se bo z Zvezdano in Rokom pogovarjal Marko Mandić, na odru pa se jim bo pridružil še vsaj en gost presenečenja.
 
Termine za izjave in intervjuje prosim rezervirajte z odgovorom na to vabilo.
 
Se vidimo nad Ljubljano!
 
»Ne mislite, da ne znam biti polglasno tiha in polikana. Znam, pa me ne zanima. Ne mislite, da ne znam biti tradicionalno konvencionalna. Znam, pa mi je dolgčas. In kaj bi potem ostalo od mene?«

Pogovorna oddaja Zvezdana se je pred sedmimi leti začela kot eksperiment, a je v etru javne televizije zaradi enkratne voditeljice in smelega izbora gostov nemudoma vzbudila pozornost javnosti. Gledalci so jo vzeli za svojo, na programu pa je vztrajala šest let. Ko so jo letos ukinili, je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija prejela več kot 340 pritožb gledalcev, kar je opisala kot »najbolj množično obliko protesta občinstva«.
Zdaj je tukaj Zvezdanina knjiga – Pogovori, ki so mi spremenili življenje. V njej se v soavtorstvu z dolgoletnim urednikom njene oddaje Rokom Smolejem spominja pogovorov, ki so spremenili slovensko medijsko krajino, in kot izdaja naslov, tudi njo samo.
 
 
O avtorici:
Zvezdana Mlakar je po študiju dramske igre in umetniške besede igrala v različnih slovenskih gledališčih in filmih. Od leta 1987 je članica ljubljanske Drame, poleg ustvarjanja tam pa pogosto sodeluje tudi z drugimi gledališči; igrala je v predstavi 5žensk.com, ki velja za prvo predstavo v Sloveniji s preseženo magično mejo 100.000 obiskovalcev. Širšo prepoznavnost ji je prineslo udejstvovanje na televizijskih zaslonih. V času vodenja pogovorne oddaje Zvezdana je bila dvakrat nominirana za naziv »Slovenka leta«.
O avtorju:
Rok Smolej je televizijski urednik, novinar in voditelj na RTV Slovenija. V času njegovega urednikovanje je bila oddaja Dobro jutro nagrajena s strokovno medijsko nagrado viktor za najboljšo zabavno televizijsko oddajo. Je avtor, soavtor in scenarist številnih televizijskih oddaj, med drugim oddaj Čas za Manco Košir, Od blizu z Vesno Milek, Zaljubljeni v življenje z Nino Osenar, Zadnja beseda s Katarino Kresal, Božična noč s Heleno Blagne … Leta 2015 je ustvaril koncept intimnih večernih pogovorov, ki podirajo tabuje, in k sodelovanju povabil igralko Zvezdano Mlakar.

PR: MKZ