V mesecu marcu bodo trije izidi znamk. Poleg rednega izida znamk bo izšla skupna izdaja znamke s poštnim operaterjem Poljske, izšle pa bodo tudi znamke z velikonočnimi motivi.

MARIBOR, 3. marec 2023V mesecu marcu bodo trije izidi znamk. Poleg rednega izida znamk bo izšla skupna izdaja znamke s poštnim operaterjem Poljske, izšle pa bodo tudi znamke z velikonočnimi motivi.  
 
Še pred rednim marčevskim izidom bo 6. marca izid poštne znamke, ki bo posvečena etnografu Emilu Korytku. Znamka bo izšla v skupni izdaji s poštnim operaterjem Poljske v poli s 16 znamkami, njena nominala pa bo 0,88 EUR.
 
10. marca bodo ponovno izšle tudi tri redne znamke z velikonočnimi motivi. Nominale teh znamk, ki bodo izšle v polah s po 50 znamkami na samolepilnem papirju, bodo A, B in C.
 
31. marca bo redni marčevski izid, v katerem  bo Pošta Slovenije nadaljevala s serijo znamk Rastlinstvo.  V sklopu te serije bodo ponovno izšle štiri znamke, tokrat z motivi slovenskih sviščev ali encijanov. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah s po 25 znamkami, bodo prikazani triglavski svišč, panonski svišč in močvirski svišč. Na znamki v bloku bo predstavljen bratinski košutnik ali rumeni svišč. Nominale treh znamk v polah bodo 0,69 EUR, 0,88 EUR in 1,50 EUR. Nominala znamke v bloku bo 1,67 EUR.
 
Tema znamke serije Turizem bo »Slovenija v presežnikih«. Na to temo bo v naslednjih letih izšlo več znamk. Na prvi znamki v poli s 25 znamkami bo prikazana najstarejša lekarna v Sloveniji – stara lekarna Olimje, ki je tudi tretja najstarejša ohranjena lekarna v Evropi. Nominala te znamke bo 1,50 EUR.
 
Letos praznuje svoj jubilej tudi Celje, in sicer pod sloganom: »Celje – knežje mesto, 700 let, zapisanih v zgodovini«. Častitljivo obletnico Pošta Slovenije obeležuje z znamko, ki bo izšla v poli s 16 znamkami, njena nominala pa bo 2,30 EUR.
 
Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije, na zavihku Poštna znamka (posta.si).
 
 
VIR: Pošta Slovenije