V soboto, 21. septembra, bo med 9. in 12. uro na Titovem trgu potekala tradicionalna prireditev Velenje se predstavi, kjer se bo predstavilo več kot 45 lokalnih športnih klubov, društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij.

V soboto, 21. septembra, bo med 9. in 12. uro na Titovem trgu potekala tradicionalna prireditev Velenje se predstavi, kjer se bo predstavilo več kot 45 lokalnih športnih klubov, društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij. Ob 11. uri bomo pripravili sprejem za velenjske olimpijce, ki so zastopali Slovenijo na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu. Z nami bodo zlati parastrelec in član Strelskega društva Mrož Velenje Franček Gorazd Tiršek, članica Atletskega kluba Velenje Anita Horvat in selektor slovenske plezalne reprezentance Gorazd Hren.
Ob 11.30 bo start 16. Teka očkov. Vabljeni, da se nam pridružite.
 
Na prireditvi Velenje se predstavi, ki jo tradicionalno pripravljamo ob občinskem prazniku, se predstavljajo domača športna društva, klubi ter tudi nekatere izobraževalne in kulturne institucije. Več kot 45 jih bo.
 
V sklopu dogodka bomo ob 11. uri pripravili sprejem velenjskih olimpijcev, ki so zastopali Slovenijo na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu. V Mestni občini Velenje smo velenjskim olimpijcem v zahvalo za izjemne športne dosežke, promocijo vrhunskega športa v našem mestu in prepoznavnost Velenja v svetu športa namenili tudi finančne nagrade. Zlati Janji Garnbret, ki smo jo v Velenju že sprejeli v okviru Pikinega festivala, smo za zlato odličje na olimpijskih igrah namenili 5.000 evrov. Enak znesek namenjamo tudi parastrelcu Frančku Gorazdu Tiršku za zlato odličje na paraolimpijskih igrah. Za udeležbo na olimpijskih igrah bo Anita Horvat prejela 1.000 evrov. Prav toliko pa namenjamo tudi Gorazdu Hrenu, selektorju slovenske plezalne reprezentance. Športnikom se bosta za dosežke zahvalila župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in podpredsednik Športne zveze Velenje Rok Plankelj.
 
Skupaj s Športno zvezo Velenje in velenjskimi športniki bomo ob 11.30 pripravili tudi 16. Tek očkov. Z njim želimo spodbuditi očete k aktivnemu preživljanju časa s svojimi otroki. Za tek se morate od 9. ure dalje prijaviti pri stojnici na Titovem trgu. Letos želimo preseči rekord udeležbe, zato vas vabimo, da se dogodka udeležite v čim večjem številu.
 
V ponedeljek, 23. septembra, bomo obeležili dan slovenskega športa. Na Titovem trgu bodo med 9. in 12. uro potekale različne športne aktivnosti za predšolske otroke in osnovnošolsko mladino. Pričakujemo več kot 400 otrok iz sedmih velenjskih osnovnih šol. Dogodek, ki ga pripravlja Športna zveza Velenje, bomo zaključili s Foksijevim olimpijskim navijaškim tekom. V primeru dežja bo prireditev potekala v Rdeči dvorani Velenje.
 
Prijazno vabljeni, da se nam pridružite na sobotnem in ponedeljkovem praznovanju ter skupaj z nami počastite naše izjemne športnike in uživate v športnem vzdušju!
 
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje