Včeraj bi na TSC Vojsko moralo potekati državno prvenstvo za mlajše kategorije v klasični tekmi, a kljub trudu organizatorjev jim snežne razmere letos niso bile naklonjene.

Včeraj bi na TSC Vojsko moralo potekati državno prvenstvo za mlajše kategorije v klasični tekmi, a kljub trudu organizatorjev jim snežne razmere letos niso bile naklonjene. In zaradi neugodnih razmer so morali člani Tekaško-smučarskega kluba Idrija državno prvenstvo za mlajše kategorije namesto na Vojskem izpeljati v Planici. Kot so zapisali, je državno prvenstvo za mlajše kategorije v klasični tehniki, za starejše tekmovalce pa je tekma veljala za Pokal Argeta Junior, potekala brezhibno. Ob koncu so organizatorji prejeli tudi pohvale delegatov Smučarske zveze Slovenija. Pogoji na tekmi so bili zelo zahtevni, saj je že tako težko progo v Planici toplo sonce še dodatno otežilo. Podlaga je bila zelo mehka in je od tekmovalcev zahtevala izjemne napore. Tekmovalci TSK Idrija so nastopili odlično in domov prinesli dobre rezultate. Neža Pavšič si je priborila 2. mesto v kategoriji mlajših deklic, starejši deklici Julija Brus in Naja Blaznik sta si z borbenim nastopom pritekli 13. in 18. mesto med starejšimi deklicami.

Odličen nastop je v poletnih temperaturah uspel tudi Maticu Grošlju, ki si je v pokalu Argeta pritekel 2. mesto med člani.
Vir: Primorski val

VIR: Občina Idrija