Izjemne divje živali Nove Zelandije, ki so bile izolirane od preostalega sveta že od časa dinozavrov, so bile prepuščene same sebi 80 milijonov let, kar je imelo presenetljive posledice.

Ljubljana, 29. januar 2024 - Izjemne divje živali Nove Zelandije, ki so bile izolirane od preostalega sveta že od časa dinozavrov, so bile prepuščene same sebi 80 milijonov let, kar je imelo presenetljive posledice. Nova, vizualno osupljiva tridelna serija programa Viasat Nature, Nova Zelandija: Mitološki otoki Zemlje, ki bo premierno predvajana v ponedeljek, 5. februarja, ob 20.00, vas popelje na eksotično in skrivnostno potovanje po otokih ter razkrije, kako uspeva preživeti številnim zanimivim divjim živalim te dežele.  

Nova Zelandija je čudovit, a nevaren kraj za življenje, saj gre za eno najbolj geološko aktivnih področij na svetu. V prvi epizodi te navdušujoče serije so predstavljene najstarejše in najbolj nenavadne vrste v deželi, ki oživljajo zgodbo o tem, kako se je razvijalo njihovo spektakularno domovanje. Spoznajte, kako v starodavnih gozdovih še vedno prežijo plenilci iz jurske dobe. Od kivijev, ki izležejo velikanska jajca, do pingvinov, ki živijo v gozdu in ovčarskih psov, ki se vozijo s helikopterji. Odkrijte osupljiva bitja in robustne prebivalce, ki se morajo spopadati z izzivi svojega čudovitega, dramatičnega in zahtevnega domovanja.

V drugi epizodi se odpravite na najbolj ekstremno in spektakularno območje Južnega otoka, kjer morajo iznajdljive divje živali najti najrazličnejše rešitve, da bi preživele. Tu se nahajajo ene najhitreje rastočih gora na svetu, Južne Alpe. To je zgodba o izjemno divjih krajih te dežele in njenih najbolj odpornih pionirskih prebivalcih, od nadvse inteligentnih papig do zloveščih polžev z zobmi in čarobnih ozvezdij svetlečih črvov, ki se morajo za svoje preživetje posluževati radikalnih rešitev.


Zadnje poglavje te epske pustolovščine razkriva presenetljivo in prisrčno zgodbo novozelandskih prišlekov ter pripoveduje zgodbo o nastanku dežele, kot jo poznamo danes. Nova Zelandija je bila ena zadnjih celin, ki so jo ljudje odkrili in naselili. Bujno in rodovitno uspevajo skoraj vse vrste, ki so se znašle na tem območju, in to pogosto s presenetljivimi posledicami. To je ganljiva zgodba o spreminjajočih se usodah divjih živali Nove Zelandije od prihoda ljudi, ki so jih doživele avtohtone vrste, zlasti karizmatična in nenavadna orjaška papiga, ki ne zna leteti.

Spektakularna serija v treh delih Nova Zelandija: Mitološki otoki Zemlje bo premierno prikazana v ponedeljek, 5. februarja, ob 20.00, in predstavlja eno najlepših dežel na Zemlji ter njene neverjetne divje živali.

VIR: Grayling