SVEČANO POLAGANJE PRAGA SPOTIKANJA - SPOTIKAVCA

V petek, 2. septembra 2022, se bomo v Ljubljani simbolično spomnili več kot 150 judovskih beguncev, večinoma iz Hrvaške, ki so bili v času nacizma pregnani s svojih domov in so leta 1941 našli začasno varno prebivališče v Cukrarni v Ljubljani. Od tam so bili kasneje deportirani v Italijo, mnogi od njih odpeljani v koncentracijska taborišča po Evropi, kjer so bili umorjeni.
 
Judovski kulturni center Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana in Mestna občina Ljubljana Vas vabimo na slavnostno polaganje »praga spotikanja- spotikavca« v petek, 2. septembra 2022, ob 11.00 pred Galerijo Cukrarna.
 
Na slovesnosti bodo sodelovali rabin slovenske Liberalne judovske skupnosti Alexander Grodensky, kantor Sinagoge iz Munchena Nikola David, glavni rabin Hrvaške in Črne gore Moše Prelević, zgodovinar in kustos dr. Blaž Vurnik, igralci Mini teatra in Yiddishpiel teatra iz Izraela ter Kletzmer trio.


Zahvaljujemo se za vašo najavo in vam bomo z veseljem posredovali dodatni material in slikovno gradivo ter organizirali morebitna srečanja za avdio ali video intervjuje ter izjave sodelujočih.
 

PR: Mini teater Ljubljana