Direkcija RS za infrastrukturo sporoča, da bo izvajalec kljub zahtevnim pogojem izgradnje krožnega križišča na Betinu predčasno zaključil z gradbenimi deli 1. faze (zgornji del Betinskega klanca).

Direkcija RS za infrastrukturo sporoča, da bo izvajalec kljub zahtevnim pogojem izgradnje krožnega križišča na Betinu predčasno zaključil z gradbenimi deli 1. faze (zgornji del Betinskega klanca). Po prvotnem načrtu je bil rok za dokončanje teh del do 24. marca, med 1. in 24. aprilom pa naj bi sledila gradbena dela 2. faze (na spodnjem delu Betinskega klanca). Pri gradnji obeh faz je bil predviden izmenično enosmerni promet, razen v obdobju med 24. marcem in 1. aprilom, ko je bil predviden dvosmerni promet.

Zaradi predčasnega zaključka gradbenih del na 1. fazi ter opažanj, da enosmerni izmenični promet ne povzroča bistvenih težav, je sta Direkcija RS za infrastrukturo in izvajalec del v dogovoru sprejela odločitev, da se po zaključku 1. faze, predvidoma v torek, 12. marca, nemudoma nadaljujejo gradbena dela 2. faze. Tako bodo dela na obeh fazah zaključena že do 24. marca 2024 in prvotno predvidena polovična zapora med 1. in 24. aprilom ne bo več potrebna.

Pri vodenju prometa, z razliko v lokaciji območja zapore, ne bo bistvenih sprememb. Promet bo do 24. marca, kot po prvotnem planu, potekal izmenično enosmerno, voden s semaforji, v konicah oziroma svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa.

Uporabnike prosijo, da spremjajo informacije o stanju na cestah, ki so kaarkoli na voljo v okviru Prometno informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si, tel. št. 1970).

VIR: Občina Radovljica