V ponedeljek, 4. decembra, ob 14. uri v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas pripravljamo novinarsko konferenco ob zaključku gradbenih del, s katerimi smo pridobili še dobre 3 hektare novo opremljenih zemljišč.

V ponedeljek, 4. decembra, ob 14. uri v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas pripravljamo novinarsko konferenco ob zaključku gradbenih del, s katerimi smo pridobili še dobre 3 hektare novo opremljenih zemljišč. Hkrati bomo slavnostno podpisali sporazum o soinvestitorstvu pri gradnji inkubatorja TecHub i4.0 s Kemijskim inštitutom, ki bo v Velenju zgradil nov Laboratorij za raziskave biorafinacije biomase v Sloveniji. Sporazum bosta podpisala župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in direktor Kemijskega inštituta prof. dr. Gregor Anderluh.
 
Jeseni so se v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas zaključila gradbena dela četrte faze za ureditev infrastrukture, s katerimi smo pridobili novo opremljena zemljišča. Kupili sta ju 2 farmacevtski podjetji, in sicer Ergopharma in Vonpharma, ki v coni že gradita hale.
 
Eden izmed pomembnejših projektov v sklopu prestrukturiranja regije je izgradnja 6.196 m² velikega industrijsko-tehnološkega parka TecHub i4.0, s katerim bomo zadržali hitro rastoča tehnološka podjetja v regiji in privabili nova podjetja iz okolice. Gre za nov objekt, v katerem bodo urejeni visokotehnološki prostori za mlada razvijajoča podjetja, zagonska, tehnološko napredna in inovativna podjetja, ki so proizvodno naravnana in potrebujejo proizvodne celice za širitev svojih dejavnosti. V pripravi je projektna dokumentacija; predviden začetek gradbenih del za inkubator, ki ga bomo gradili v soinvestitorstvu s Kemijskim inštitutom, je v prvi polovici leta 2024. Glede na izjemno naravnanost podjetij v razvoj materialov in polimerov bo laboratorij Kemijskega inštituta izjemno pomemben za regionalno gospodarstvo ter povezovanje med izobraževalnimi inštitucijami, podjetji in inštituti.
 
V Mestni občini Velenje soustvarjamo spodbudno podjetniško okolje za nastajanje novih delovnih mest z višjo dodano vrednostjo ter za prestrukturiranje gospodarstva iz tradicionalnih gospodarskih panog v gospodarske panoge, ki so dohodkovno intenzivnejše.
       
PR - Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Stara vas