Na nadaljevanju 14. redne seje Državnega zbora, ki je bila včeraj, v sredo, 22. novembra 2023, je v okviru odločanja o vloženih amandmajih v drugi obravnavi Predloga zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2024 in 2025, prišlo do prekinitve seje.

Na nadaljevanju 14. redne seje Državnega zbora, ki je bila včeraj, v sredo, 22. novembra 2023, je v okviru odločanja o vloženih amandmajih v drugi obravnavi Predloga zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2024 in 2025, prišlo do prekinitve seje. Pri odločanju o amandmaju Poslanske skupine Nova Slovenija in o amandmaju Poslanske skupine SDS k 64. členu je namreč prišlo do dvoma v pravilno delovanje glasovalnih naprav.

Po prekinitvi seje, vmesnem testiranju glasovalnih naprav, posvetu z vodji poslanskih skupin in po ponovnem pregledu glasovalnih naprav, ko je bila ugotovljena tehnična napaka pri omenjenem glasovanju, je predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič sejo prekinila.

Danes se nadaljevanje 14. redne seje začne ob 12. uri s 23. točko dnevnega reda »Mandatno-volilne zadeve«, in sicer z obravnavo podtočke a) z naslovom: »Kandidatna lista za izvolitev članov Državnotožilskega sveta, EPA 1129-IX«. V okviru navedene podtočke dnevnega reda, ki mora biti v skladu z razpisom volitev izvedena danes, 23. 11. 2023, bo potekalo tajno glasovanje.

O nadaljevanju prekinjene 5. točke dnevnega reda »Predlog zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2024 in 2025 (ZIPRS2425), ter preostalih zadev, predvidenih za obravnavo, boste obveščeni naknadno, po predvidenem današnjem posvetu vodij poslanskih skupin.

Lep pozdrav.

VIR: Služba za odnose z javnostmi DZ