Slovensko ameriško poslovno združenje je v sodelovanju z mariborsko višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem in njihovo Restavracijo Sedem slovensko kulinariko predstavilo v Los Angelesu.

Los Angeles, 10. novembra - Slovensko ameriško poslovno združenje je v sodelovanju z mariborsko višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem in njihovo Restavracijo Sedem slovensko kulinariko predstavilo v Los Angelesu. Trije dogodki so pritegnili več kot 120 obiskovalcev, tudi hokejista LA Kings Anžeta Kopitarja in nekdanjega košarkarja ekipe LA Lakers Sašo Vujačića
 
Slovensko ameriško poslovno združenje (SABA) od leta 2018 skupaj s slovenskimi restavracijami izvaja projekt promocije slovenske kulinarike "Gostilna Slovenia in US" v ameriških zveznih državah Ohio in Pensilvanija. Tokrat so ga prvič predstavili v Los Angelesu.

"Celotna ekipa mentorjev iz Restavracije Sedem je pod vodstvom direktorice šole za gostinstvo in turizem Tanje Angleitner Sagadin predstavila enega od strokovnih in kulinaričnih vrhuncev slovenske gastronomije," je o dogodku povedal predsednik SABA Jurček Žmauc.

Šolska Restavracija Sedem spada med najboljše slovenske restavracije in je že četrto leto zapored uvrščena v Michelinov vodnik, mladi mentorji pa so po besedah Žmauca Američanom v Kaliforniji predstavili slovensko kulinariko na najvišji ravni.

Promocija je potekala na treh dogodkih - dva sta se odvila v restavraciji Mika Simmsa, tretji pa v prostorih hokejskega kluba Los Angeles Kings.
Pri promociji so sodelovala zasebna podjetja, kot so Vinarstvo Črnko, Čebelarstvo Cesar in Radgonske gorice, kakor tudi mesto Maribor, pri čemer je župan Saša Arsenovič prispeval steklenico vina iz grozdja stare trte. Ta je bila glavna atrakcija predstavitve Maribora kot privlačne turistične destinacije.
SABA je po uspehu v Los Angelesu dobila vabila za organizacijo podobne promocije tudi v San Franciscu, je sporočil Žmauc in dodal, da je bilo najpogostejše vprašanje udeležencev: "Kdaj pridejo naslednji kuharski mojstri Slovenije?"

VIR: STAkrog