V prazničnem mesecu septembru se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci srečal tudi s predsednicami in predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti, se jim zahvalil za dobro sodelovanje in jih seznanil z načrtovanimi investicijami.

V prazničnem mesecu septembru se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci srečal tudi s predsednicami in predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti, se jim zahvalil za dobro sodelovanje in jih seznanil z načrtovanimi investicijami. V tednu, ko praznujemo svetovni dan turizma, smo želeli predsednikom, s pomočjo lokalne turistične vodnice, predstaviti mestno središče in prisluhniti zanimivim zgodbam o našem mestu, na način, kot ga predstavljamo turistom. Sledil je ogled nove razstave v Galeriji na prostem pred pošto, ki je posvečena preobrazbi sistema daljinskega ogrevanja Šaleške doline.
 
Mestna občina Velenje je zgled dobrega sodelovanja različnih deležnikov – predsednikov in članov svetov krajevnih skupnosti in mestnih četrti, društev in ostalih organizacij. Krajevne skupnosti in mestne četrti so zelo pomemben del naše lokalne skupnosti, zato pri načrtovanju investicij v okviru finančnih zmožnosti upoštevamo pobude in želje posameznih krajank in krajanov.
 
Kot je poudaril župan Peter Dermol, morajo biti naša skupna prizadevanja usmerjena v dobrobit slehernega posameznika. To so dobri temelji, na katerih lahko gradimo razvoj našega mesta. Pri svojem delovanju moramo izhajati iz potreb občanov ter biti še bolj učinkoviti. Z delom na terenu od občanov dobimo prave informacije in si tako lažje postavljamo prioritete.
 
Z novo razstavo z naslovom Skupaj do prihrankov toplotne energije, ki jo je predstavil direktor Komunalnega podjetja Velenje mag. Gašper Škarja, želimo občankam in občanom predstaviti, kje smo danes, kaj nas čaka jutri, kakšne ukrepe je izvedla lokalna skupnost, kako naj se obnove lotijo občani in kateri ukrepi so zanje najprimernejši. Mestna občina Velenje izvaja številne aktivnosti za čim boljšo osveščenost občank in občanov, kako priti do prihrankov toplotne energije.
 
Voden ogled mesta Velenje v družbi lokalnega vodnika je avtentično doživetje, da se lahko z mestom še bolj povežemo. Lokalni vodniki popestrijo ogled z zanimivimi zgodbami ter približajo lokalne posebnosti in značaj destinacije. Po mestu nas je vodila lokalna turistična vodnica Tino Felicijan.
 
Vabljeni k ogledu nove razstave!
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje