Od Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo prejeli odobritev evropskih in državnih sredstev za projekt CTN VE Rekonstrukcija avtobusnih postajališč in nadstrešnice.

S projektom, za katerega smo prejeli odobrena sredstva v skupni višini dobrih 226 tisoč evrov, bomo rekonstruirali 9 avtobusnih postajališč in postavili 7 nadstreškov nad parkirišči za e-kolesa v lasti Mestne občine Velenje.
 
Mestna občina Velenje s številnimi projekti pospešuje razvoj urbane trajnostne mobilnosti in tako izboljšujemo kakovost zraka v našem mestu. Spodbujamo k uporabi brezplačnega mestnega potniškega prometa Lokalc, uporabi koles, odpiramo nove kolesarske poti, izboljšujemo pešpoti, načrtujemo izgradnjo novih ter izboljšujemo pogoje za vsakodnevno trajnostno mobilnost, saj si želimo mesto bolj prijazno za vse udeležence v prometu, ki je sodobno in trajnostno naravnan.
 
Namen preureditve avtobusnih postajališč je občane in obiskovalce spodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa in razvijati trajnostne mobilnosti s kolesi, posredno pa zmanjšati stroške dnevne mobilnosti in izboljšati stanje okolja v mestnem središču. S hojo in kolesarjenjem krepimo tudi zdravje. Naš cilj je urbano središče atraktivno urediti, zmanjšati emisije CO2 ter povečati možnosti za razvoj in promocijo trajnostne mobilnosti. Projekt bo predvidoma zaključen do konca letošnjega leta.
 
Projekt CTN VE Rekonstrukcija AP in nadstrešnice se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike in specifičnega cilja 4.4.1. »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje zraka v mestih«. Skupna vrednost investicije je ocenjena na 539.225 evrov, od tega prispevek na programskem območju Vzhodna Slovenija znaša 226.043 evrov (180.835 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in 45.208 evrov državnih sredstev).
 
Prijazen pozdrav

PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje