Na podlagi sklepa občinskega sveta o podelitvi priznanj bo veliko plaketo Občine Radovljica prejel Klemen Dolenc za predano in aktivno delovanje v športnih projektih, za športne uspehe in prostovoljstvo.

Na podlagi sklepa občinskega sveta o podelitvi priznanj bo veliko plaketo Občine Radovljica prejel Klemen Dolenc za predano in aktivno delovanje v športnih projektih, za športne uspehe in prostovoljstvo. Plakete Občine Radovljica bodo prejeli Mojca Arih in Sonja Smolej za dolgoletno humanitarno delo ter Janez Kocijančič za dolgoletno in aktivno delovanje na področju gasilstva in sodelovanje v krajevni skupnosti Radovljica. Plakete Antona Tomaža Linharta pa prejmeta Borut Grce – Brut Carniolus za izjemno ustvarjanje na področju digitalne umetnosti ter dr. Rok Andres ob 10-letnici umetniškega vodenja Festivala gledališča Kropa in za kulturno umetniško delovanje v občini.

Občinski svet je obravnaval in sprejel osnutek Odloka o prvih spremembah in dopolnitvah Strategije prostorskega razvoja občine Radovljica z urbanistično zasnovo Radovljica – Lesce, ki se po letu 2012 spreminja prvič. Akt se usklajuje z razvojnimi dokumenti občine Radovljica in s strokovnimi podlagami, izdelanimi po letu 2011. Določila odloka se usklajujejo s spremembami zakonodaje, z novimi koncepti kot npr. prilagoditev na podnebne spremembe, z mnenji nosilcev urejanja prostora, in z že realiziranimi projekti. S temi spremembami se omogoča povečanje razvojnih površin na območju občine. Zainteresirana javnost lahko v času javne razgrnitve, ki poteka do 25. avgusta, poda pripombe.

Poleg prvih sprememb strateškega dela prostorskega načrta občine je Občinski svet sprejel tudi osnutek Odloka o petih spremembah in dopolnitvah Prostorskega reda občine Radovljica. Tudi ta odlok je javno razgrnjen do 25. avgusta. Spremembe se nanašajo na celotno območje občine Radovljica in vključujejo predvsem spremembe namenske rabe iz kmetijskih zemljišč v stavbna zemljišča na pobudo javnega in zasebnega sektorja. Odlok se usklajuje tudi z zahtevami pristojnih nosilcev urejanja prostora. V postopku, ki se je pričel v letu 2018, je vključenih 194 zasebnih pobud. Po zaključku javne razgrnitve, se bo občina opredelila do prejetih pripomb, načrtovalec bo pripravil predlog odloka, ki bo ponovno posredovan v mnenja nosilcem urejanja prostora. Usklajen predlog odloka bo predlagan občinskemu svetu v sprejem v prihodnjem letu.

Sprejet je bil tudi osnutek Odloka o drugih spremembah in dopolnitvah Občinskega podrobnega prostorskega načrta za staro jedro Kamne Gorice, ki vključuje možnost umestitve nove stanovanjske hiše na skrajnem jugozahodnem delu, spremembo pogojev za dostop in zunanjo ureditev stanovanjske hiše Kamna Gorica 61a in določitev pogojev za historični objekt in umestitev ostalih objektov v območju bivšega doma Matevža Langusa ter uskladitev z zahtevami nosilcev urejanja prostora in veljavno prostorsko zakonodajo.

S soglasjem občinskega sveta bo v naslednjem šolskem letu v osmih enotah vrtca skupaj delovalo 44 oddelkov, od tega 17 oddelkov prve starostne skupine, 23 oddelkov druge starostne skupine in 4 kombinirani oddelki.
 
Občinski svet je izdal tudi soglasja k sistemizacijam dodatnih delovnih mest vseh štirih osnovnih šolah in glasbeni šoli za šolsko leto 2023/2024.
 
Radovljiški občinski svet je izdal tudi pozitivno mnenje k imenovanju Emilije Kavčič za ravnateljico Osnovne šole Frana Saleškega Finžgarja Lesce.

VIR: Občina Radovljica