TV Slovenija ponovno odpira dopisništvo v Londonu

TV Slovenija ponovno odpira dopisništvo v Londonu

Dopisniška komisija RTV Slovenija nadaljuje s posodobitvijo dopisniške mreže. Glede na vsebinske potrebe Televizije Slovenija je kot eno izmed prioritet določila odprtje dopisništva v Veliki Britaniji. Za TV Slovenija se bo od tam javljala Nina Kojima.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
29. marec 2023 ob 17:19
Ljubljana - RTV SLO


Nina Kojima. Foto: Tomo Brejc

Z aprilom se na male zaslone vrača dopisnica Nina Kojima, ki bo za Televizijo Slovenija poročala iz Združenega kraljestva. Po letu 2018, ko je zaradi študijskih obveznosti in večje angažiranosti v mednarodni filmski industriji, prenehala sodelovati z RTV Slovenija, je na Univerzi v Glasgowu na Škotskem vpisala doktorski študij iz področja etike vesoljskega raziskovanja. V Londonu živi že več kot 20 let in je odlična poznavalka tako kraljeve družine kot parlamenta. Njen dokumentarni film o Brexitu (Brexit v nepolitičnem zrcalu) je bil večkrat nagrajen na mednarodnih festivalih.

Sodelovanje z Nino Kojima bo Televiziji Slovenija ponovno omogočilo redna poročanja o dnevnih temah ter izčrpno spremljanje vseh pomembnejših dogodkov iz Združenega kraljestva.

Dopisnica bo že v prvih tednih aprila pripravljala prispevke iz Severne Irske o Velikonočnem sporazumu, v mesecu maju pa bo med drugim spremljala kronanje Karla in Izbor za Pesem Evrovizije. Njeni prispevki bodo umeščeni v dnevnoinformativne oddaje ter v oddajo zunanjepolitične redakcije Globus.