Ko se vrhunska kulinarika sreča z zgodovinsko kuliso, se zgodi čarovnija. Jezeršek gostinstvo je z izjemnim dogodkom na veličastnem gradu Taggenbrunn praznoval pomemben mejnik: širitev v Avstrijo in uspešno partnerstvo z družino Riedl, ustanoviteljico blagovne znamke Jacques Lemans.

Taggenbrunn, 3. april 2025 – Ko se vrhunska kulinarika sreča z zgodovinsko kuliso, se zgodi čarovnija. Jezeršek gostinstvo je z izjemnim dogodkom na veličastnem gradu Taggenbrunn praznoval pomemben mejnik: širitev v Avstrijo in uspešno partnerstvo z družino Riedl, ustanoviteljico blagovne znamke Jacques Lemans.

To strateško sodelovanje ni ustvarilo le nove kulinarične točke na gradu Taggenbrunn, temveč je Jezeršek gostinstvu omogočilo tudi vstop na avstrijski trg vrhunskega cateringa in izjemno cenjenih dogodkov. Pred očmi izbranih gostov iz sveta gospodarstva, turizma in športa, med katerimi so bili Walter Wolf, Christoph Kulterer, Karin Bernhard, Krystyna Schreiber, Peter Prevc in Monika Avsenik, je priznano podjetje potrdilo: odličnost ne pozna meja.


Večer za vse čute

Dogodek je prinesel več kot le praznovanje – bil je veččutno doživetje in povabilo v svet Jezeršek gostinstva. Jezerškova ekipa nas je popeljala na edinstveno kulinarično potovanje, polno okusov, strasti in užitkov. S skrbno izbranim umetniškim programom, ki je združeval tradicijo in inovativnost, izžareval mednarodni pridih in navduševal goste s trenutki presenečenja, je oder na gradu Taggenbrunn postal prizorišče nepozabnega večera. 


Prepuščanje užitkom z ustvarjalnim pridihom  

Ljubezen do eksperimentiranja ter popolno ravnovesje med tradicijo in inovacijami zaznamujeta nezamenljiv slog Jezeršek gostinstva. V skladu s tem je ekipa prepričljivo pokazala, kako je mogoče kulinarično razvajanje na novo uprizoriti – od »Gourmet Catwalka«, »Plating Performancea«, »Crudo Experiencea & Tuna Rituala« in chefovega menija v restavraciji ter degustacije Taggenbrunn vin do instalacije »Taste the Vision« in »KulinARTika: Croquembouche«. Namesto klasičnega zaporedja menijev je bil jasen poudarek na nepozabnem doživetju: gostoljubnost je tisto, kar ljudje občutijo.




Od opere do Tomorrowlanda in navdušujočih ritmov zabave

Kulinarične dobrote pa niso bile edini vrhunec večera: AntoNetta, ki jo je Financial Times slavil zaradi njenega »intenzivnega odrskega in glasbenega nastopa«, Opernglas pa jo je označil za »obraz glasu«, je na odru koncertne dvorane na gradu Taggenbrunn v svoji ekspresivni obleki A.V.E Atelierja odprla ikonično temo iz filma Gladiator »Now We Are Free«. Njen nastop je spominjal na sloviti nastop na festivalu Tomorrowland 2024, kjer je to skladbo predstavila skupaj z DJ Blasterjaxxom. Njen nastop v živo – hipnotičen prehod iz klasičnega igranja klavirja v sferični sopran, brezhibno združen s pulzirajočimi elektronskimi ritmi – je premikal meje pričakovanega. 

»Navdušena sem nad prefinjeno kombinacijo tradicije in inovativnosti. Okolje gradu Taggenbrunn daje tej kulinarični izkušnji edinstven okus,« pravi AntoNetta, ena izmed najbolj nadarjenih sopranistk na svetu, ki je s svojim mogočnim glasom že očarala operne hiše od Dunaja do Tokia in na odru nastopila z Andreo Bocellijem. Svetovno priznana glasbena skupina Phly Boyz, ki je posebej za to priložnost pripotovala iz Nice, pa je poskrbela za dodatno navdušenje in s svojim temperamentnim zvokom povabila goste k plesu.


Kulinarični užitki z osupljivim 'wow' učinkom

Jezeršek gostinstvo dokazuje, da lahko visoka kulinarika ne le zagotavlja najvišjo kakovost, temveč tudi igrivo, ustvarjalno in čustveno navdihuje. Z zmogljivostjo postreči od dva tisoč do 28.000 gostov, več kot 2500 dogodki na leto in izjemno stopnjo zadovoljstva naročnikov 4,84/5 (2024) podjetje že vrsto let postavlja standarde na področju cateringa za različne dogodke, tako poslovne kot zasebne. Novo partnerstvo s Taggenbrunnom bi lahko postalo pravi paradni konj za celotno regijo Alpe-Jadran in mednarodno središče za ekskluzivne dogodke.


Širitev z vizijo – gostinska ponudba, ki omogoča ozaveščeno uživanje

Poleg ustvarjalnosti in popolnosti Jezeršek gostinstvo posebno pozornost posveča trajnosti, ki daleč presega trenutne smernice: z lokalnimi in sezonskimi sestavinami, logističnimi rešitvami za varčevanje z viri, tesnim sodelovanjem z lokalnimi proizvajalci in pametnimi tehtnicami, ki jih upravlja umetna inteligenca, si podjetje prizadeva za zmanjšanje količine zavržene hrane, kar lahko izkusite na vsakem koraku procesa. 



Podjetje Jezeršek gostinstvo ima izkušnje kot ponudnik pogostitev na dogodkih v 16 državah Evropske unije in drugod po svetu ter je eden izmed najbolj iskanih partnerjev za poslovne dogodke znanih blagovnih znamk in podjetij, uradne protokolarne dogodke, športne prireditve in sejme. Tudi v Avstriji se je podjetje že uveljavilo z vrhunskimi referencami – od Davisovega pokala in teniškega turnirja ATP Challenger 125 do športnega festivala »KÄRNTEN Läuft« in cateringa na odmevnih mednarodnih nogometnih tekmah. 

S to širitvijo Jezerškovi prepričljivo dokazujejo, da je visokokakovostna gostinska ponudba več kot le užitek – je izkušnja, ki povezuje, navdihuje in je trajna. 


Dve viziji, en skupni cilj za Taggenbrunn

Sodelovanje dveh uspešnih družinskih podjetij – Jezeršek gostinstva in družine Riedl, lastnice posestva Taggenbrunn – pomeni novo obdobje za to izjemno destinacijo. S strateškim partnerstvom je družba Jezeršek gostinstvo prevzela ne le kulinarično upravljanje lokacije in butičnega hotela s štirimi zvezdicami, temveč je odgovorna tudi za organizacijo vrhunskih dogodkov. 

»Naša vizija ni le obogatiti posestvo Taggenbrunn kot privlačeno izletniško destinacijo z vrhunsko restavracijo, temveč ga uveljaviti tudi kot eno izmed vodilnih lokacij za dogodke v regiji, naš cilj pa je nadaljnja krepitev celotnega območja. Z Jezeršek gostinstvom smo našli idealnega partnerja za uresničitev tega projekta na najvišji ravni,« pravi Alfred Riedl, lastnik gradu ter ustanovitelj priznane blagovne znamke ur in nakita Jacques Lemans.

Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, dodaja: »Naše partnerstvo ne temelji le na skupni strasti in globokem spoštovanju našega dela, temveč tudi na vrednotah inovativnosti, odgovornosti in trajnosti. Zgodovina obeh družin je že zgodba o uspehu – skupaj pa bomo napisali še veliko poglavij.«









O Taggenbrunnu 

Grad s posestjo in vinogradom Taggenbrunn je kot zgodovinski dragulj osrednje Koroške tudi onkraj meja znan kot vinska klet in obenem po vrhunskih kulturnih prireditvah. Območje, ki se razprostira na približno 40 hektarjih, je leta 2011 skupaj z gradom kupila družina Riedl in ga po letih obsežnih obnovitvenih del leta 2019 znova odprla s prvimi dogodki festivala Taggenbrunn. Hkrati s prevzemom je bil položen temeljni kamen za vinarno Taggenbrunn z nagrajenimi vini. V gradu sredi sanjske alpsko-jadranske pokrajine sta poleg na novo oblikovane grajske restavracije in prijetne grajske kavarne in vinoteke na voljo tudi muzej z zgodovinsko razstavo ter sodobna razstava »Prostori časa«, ki jo je postavil kustos André Heller. Osrednji del kompleksa je pokrita koncertna dvorana, v kateri prirejajo tudi festival Taggenbrunn. Pod gradom stoji butični hotel s štirimi zvezdicami, ki skupaj z okoliškimi prireditvenimi prostori ponuja neprekosljivo okolje za prireditve in praznovanja v zgradbah, prežetih z zgodovino. Grad je pod vodstvom lastnikov, družine Riedl, in Jezeršek gostinstva postal kraj, kjer se kulinarika, vino in kultura združujejo v popolno sozvočje.


O Jezeršek gostinstvu

Jezeršek gostinstvo, ki že več kot 45 let pomeni odličnost na področju gastronomije in organizacije gostinskih dogodkov, je prejemnik številnih nagrad Michelin, Falstaff, 50 Best Discovery, Traveler's Choice® in Green Key. Družinsko podjetje ne velja le za pionirja v Sloveniji, temveč je dejavno tudi v 16 drugih evropskih državah in po svetu, njegov cilj pa je postati eden od desetih najboljših organizatorjev in ponudnikov vrhunskih gostinskih storitev v Evropi. Jezeršek gostinstvo vsako leto organizira več kot 2500 poslovnih in zasebnih dogodkov ter nenehno postavlja nove standarde v gostinstvu in hotelirstvu. S poudarkom na inovativnosti in okoljski ozaveščenosti si v sklopu Odgovorne kulinarike prizadeva za ustvarjalna in odgovorna kulinarična doživetja, ki na gostih pustijo trajen vtis. Poleg upravljanja Dvora Jezeršek, ki je v lasti podjetja in vključuje ekskluzivni butični hotel in restavracijo (Michelinov izbor, 2020–2024) ter izobraževalni center Akademija Jezeršek, od leta 2015 uspešno upravlja grajsko restavracijo, grajsko kavarno ter butično trgovino z medenimi izdelki in spominki iz Slovenije na Blejskem gradu. Jezeršek je leta 2019 prevzel tudi upravljanje Pivnice Union v Ljubljani, od leta 2020 pa uspešno vodi restavracijo Gostilna na Gradu na Ljubljanskem gradu, ki od takrat vsako leto prejme Michelinovo priznanje Bib Gourmand. Od leta 2024 je Jezeršek gostinstvo na gradu Taggenbrunn ter na posesti z vinogradom – prvi stalni lokaciji podjetja zunaj Slovenije – odgovorno tako za kulinariko kot za prireditve.


O Jacquesu Lemansu

Jacques Lemans je mednarodno uspešna blagovna znamka ur in nakita, ki pomeni brezčasno eleganco, inovativno tehnologijo, vzdržljivost in najvišje standarde kakovosti. Podjetje, uspešno v 120 državah, je pred 50 leti v kraju St. Veit an der Glan ustanovil Alfred Riedl. Njegov sin Andreas Riedl, ki se je podjetju pridružil kot izvršni direktor, zagotavlja nadaljevanje družinskega podjetja. Cilj gospodarske krepitve regije ter uvajanje trajnostnih in inovativnih izdelkov na trg združuje obe generaciji družine Riedl in je pomemben del filozofije podjetja, podjetje Jacques Lemans pa se je ob tem razvilo v mnogo več od proizvajalca ur. Znamka je znana tudi po številnih sponzorskih nastopih, podpori dobrodelnim namenom ter posebnih dejavnostih na področju športa in kulture. Z nakupom in revitalizacijo gradu in posesti Taggenbrunn, ki je družini zelo pri srcu, je svetovno znana blagovna znamka ur ustvarila kulturni vrhunec v osrčju Koroške.


VIR: JEZERŠEK