tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Radi prebirate burne ljubezenske zgodbe? Potem vas ta teden vabimo, da v roke vzamete Doro in Minotavra, vrhunski roman hrvaške pisateljice Slavenke Drakulić, ki pripoveduje o burnem odnosu med enim izmed največjih slikarjev v zgodovini, Pablom Picassom, in njegovo muzo Doro Maar. Knjiga je do 20. oktobra na voljo po 20 % ugodnejši ceni.

Dogodek tedna
Lepo vabljeni, da se nam v ponedeljek, 17. oktobra, ob 19.00 pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer se bo direktor Beletrine Mitja Čander pogovarjal z legendarnim direktorjem Cankarjevega doma Mitjem Rotovnikom ob njegovi 80. obletnici. Brezplačne vstopnice lahko naročite v spletni trgovini oz. pri blagajni Cankarjevega doma. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Ugodnost tedna
Oktobra smo začeli novo akcijo Knjiga meseca, v kateri vam bomo vsak mesec aktualno knjigo ponudili po ugodnejši ceni. Tokrat je na vrsti Čar vina Jožeta Rozmana, ki vam je do konca meseca na voljo po 30 % ugodnejši ceni. V njej boste odkrili, kakšen je avtorjev osebni odnos do vina, spoznali vse njegove estetske, filozofske in sociološke razsežnosti ter dobili odgovor na vprašanje, zakaj se Rozman vsako jesen ob novem vinu na novo rodi.

Novica tedna
Vsi, ki imate pisateljsko žilico, se boste razveselili novega, že enajstega Airbeletrininiega natečaja za najboljšo kratko zgodbo 2022. Svoje prispevke, ki ne smejo presegati več kot 11.000 znakov brez presledkov, lahko oddate do 25. oktobra. Zmagovalec, ki bo prejel honorar v višini 300 evrov, bo razglašen na svečanem zaključnem dogodku v času knjižnega sejma.

Članek tedna
Ta teden vam v branje priporočamo članek o letošnji Nobelovi nagrajenki za literaturo Annie Ernaux. Prisrčno vabljeni k branju.

PR: Beletrina