napovednik dogodkov


»Včeraj sem slišal, da se lahko s fantaziranjem izmučiš do smrti, da v tebi ob tem nastaja vedno več lukenj, da te smrt tako rekoč gloda od znotraj, vse dokler se ne zlomiš. In da je bolje, če umreš med tem, ko poskušaš kaj spremeniti, da je to manj boleče.«
Marieke Lucas Rijneveld, Nelagodje večera

Drage bralke, dragi bralci,

v nedeljo, 10. aprila 2022, bo ob 20. uri v okviru festivala Literature sveta – Fabula premierno predvajan pogovor z Mariekom Lucasom Rijneveldom, ki bo z moderatorko Petro Meterc spregovoril o svoji knjigi Nelagodje večera.

Pogovor bo mogoče spremljati na Beletrininem YouTube kanalu in bo podnaslovljen v slovenski jezik.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) je eno najopaznejših novih peres nizozemske književnosti. Leta 2018 je pri ugledni nizozemski založbi Atlas Contact objavil svoj prvi roman Nelagodje večera, ki je postal nizozemska uspešnica. V deloma avtobiografski zgodbi, ki jo je navdihnila tragična smrt avtorjevega brata, z brutalno neposrednostjo in v nadrealističnih podobah pripoveduje o posledicah družinske travme, zanjo pa je leta 2020 kot prvi nizozemski avtor prejel tudi prestižno nagrado mednarodni booker.Vabljeni, da se nam pridružite na Fabuli 2022!

PR: Beletrina