v četrtek, 20. aprila 2023, ob 10.00 bo v osrednji dvorani Coroninijevega dvorca v Šempetru pri Gorici potekala Razširjena seja projektnega sveta Občina po meri invalidov.

Spoštovani,

v četrtek, 20. aprila 2023, ob 10.00 bo v osrednji dvorani Coroninijevega dvorca v Šempetru pri Gorici potekala Razširjena seja projektnega sveta Občina po meri invalidov. Ob tej priložnosti bo podpisan tripartitni dogovor o sodelovanju med Občino Šempeter-Vrtojba, Zvezo delovnih invalidov Slovenije in Medobčinskim društvom invalidov Goriške o vključitvi Občine Šempeter-Vrtojba v izvajanje projekta za pridobitev listine Zveze delovnih invalidov Slovenije z nazivom »Občina po meri invalidov« za leto 2023.

Projekt »Občina po meri invalidov« je oblikovala Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) z namenom, da spodbudi lokalne skupnosti k načrtnim in trajnim aktivnostim za doseganje večje kvalitete življenja invalidov v njihovem okolju, za socialno vključenost invalidov in sodelovanje v družbenem življenju kraja. V Občini Šempeter-Vrtojba smo začeli z neposrednimi pripravami  projekta »Občina po meri invalidov« v sodelovanju s pobudnico projekta, Zvezo delovnih invalidov Slovenije in MDI Goriške kot koordinatorjem. Želimo namreč sprejeli ustrezne prilagoditve, ukrepe in dejavnosti, s katerimi bi invalidom in ostalim olajšali življenje. V projekt so zato vključena številna lokalna društva invalidov in posamezni strokovnjaki s področij zdravstvenega in socialnega varstva, zaposlovanja ter mnogoterih drugih, ki pomagajo nadgrajevati obstoječe in graditi nove pristope na področju prilagajanja javnih storitev potrebam invalidov in ostalih ranljivih skupin. Hkrati to pomenu nov korak v smeri povezovanja in sodelovanja občin, ki so listino »Občina po meri invalidov« že prejeli.

VIR: Občina Šempeter-Vrtojba