Pobudi Evropskega tedna mobilnosti, ki vsako leto med 16. in 22. septembrom poziva k trajni spremembi potovalnih navad in nas vabi, naj namesto avtomobila za pot v službo, šolo ali trgovino raje izberemo katerega izmed bolj trajnostnih načinov

Pobudi Evropskega tedna mobilnosti, ki vsako leto med 16. in 22. septembrom poziva k trajni spremembi potovalnih navad in nas vabi, naj namesto avtomobila za pot v službo, šolo ali trgovino raje izberemo katerega izmed bolj trajnostnih načinov mobilnosti, se Mestna občina Koper pridružuje že enaindvajsetič. V soboto, 17. septembra, bo od 9. ure na Ukmarjevem trgu potekal Festival trajnostne mobilnosti.

Osrednji dogodek Evropskega tedna mobilnosti bo sobotni Festival trajnostne mobilnosti, namenjen otrokom, starim od štiri do devet let, in njihovim družinam. Najmlajši bodo prisluhnili pravljicam, si ogledali gledališko predstavo in plesne nastope, se preizkušali na različnih poligonih ali pa se v družbi staršev odpravili na voden kolesarski izlet. 

Pester nabor dejavnosti pripravljajo tudi posamezna lokalna društva, ki v občini delujejo na področju varovanja okolja in zdravja. Organizatorji pripravljajo interaktivne delavnice in izmenjevalnico še delujočih električnih aparatov. V primeru dežja se prireditev z nespremenjenim programom seli v koprsko Taverno. 

Tako kot vsako leto bosta tudi letos v času kampanje, med 16. in 22. septembrom, mestni in primestni avtobusni prevoz v Mestni občini Koper brezplačna.

Več o programu si preberite na spletni povezavi

PR: MOK