V ponedeljek, 22. avgusta, bo Prvi program Radia Slovenija med 8. in 18. uro oddajal iz Gornje Radgone, kjer poteka Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
18. avgust 2022 ob 12:06
Gornja Radgona - Radio Prvi
Sejem AGRA je eden največjih kmetijskih sejmov v tem delu Evrope in letos se bo odvijal že šestdesetič. To je gotovo dober razlog, da se Prvi odpravi na teren prav tja, teme oddaj in pogovorov s številnimi gosti pa oblikuje v sozvočju s tematikami sejma.

Še v jutranjem terminu, ob osmih, bomo v Svetovalnem servisu gostili enologa in ocenjevalca vin, dopoldan pa začeli s pogovorom ob častitljivem jubileju sejma AGRA in Pomurskega sejma. V oddaji Med štirimi stenami po deseti bo rdeča nit (ne)moč podeželja oz. pogovor o stiskah, s katerimi se srečujejo kmetje in podeželska mladina. Zelo aktualna bosta tudi pogovora o (samo)oskrbi z žitom in drugimi poljščinami po enajsti in o uporabi digitalnih tehnologij v kmetijstvu po šestnajsti. V prihodnost kmetijstva bomo zrli tudi v oddaji Studio ob sedemnajstih, v katerem bo gostovala tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Poleg naštetega boste z nami v ponedeljek spoznali novo medeno kraljico, rejca najtežjega slovenskega bika in slišali, zakaj je letos na sejmu poudarek na ribištvu in ribogojstvu, država partnerica pa Japonska.


Program pripravljajo novinarji Jernejka Drolec, Lidija Kosi, Rok Valenčič in Andreja Čokl, ki bo tudi voditeljica dnevnega programa, in tonski mojstri Franci Moder, Vladimir Jovanović in Blaž Kumše. Poslušajte jih na Prvem, ali še bolje – pridružite se jim na sejmu, kjer lahko v tovornjaku Radia Slovenija s terenskim studiem na svoje oči vidite, kako nastajajo radijske oddaje!