Danes pričetek kolesarske Dirke po Sloveniji, ob kateri STO s sodelovanjem pri prenosu in promocijskimi aktivnostmi krepi prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije za aktivni oddih

Danes pričetek kolesarske Dirke po Sloveniji, ob kateri STO s sodelovanjem pri prenosu in promocijskimi aktivnostmi krepi prepoznavnost Slovenije kot turistične destinacije za aktivni oddih

13. junij 2023 - Slovenska turistična organizacija (STO) že šesto leto zapored omogoča prenos dirke Po Sloveniji na svetovni TV mreži Eurosport. Dirko si bo v 11ih urah prenosa v živo po ocenah ogledalo več kot 10 milijonov kolesarskih navdušencev. STO ob dirki izvaja tudi intenzivne promocijske aktivnosti, kjer izpostavlja Slovenijo kot deželo za aktivna doživetja ter 10 destinacij, ki gostijo starte in cilje etap. Dirka po Sloveniji letos poteka skoraj skozi celotno Slovenijo, od Kobarida do Ormoža, gosti pa jo 39 destinacij. Prenaša jo tudi RTV Slovenija, kar prispeva k želji po aktivnem oddihu in aktivnem življenjskem slogu prebivalcev Slovenije. Slovenija ljubitelje kolesarjenja navdušuje z odlično izvedbo vrste mednarodnih kolesarskih tekmovanj in z uspehi dveh najuspešnejših kolesarjev ambasadorjev slovenskega turizma, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Dirka Po Sloveniji, ki poteka 29. in letos praznuje 30. let od organizacije prve tekme, poteka od 14. do 18. junija. Za zeleno majico se bo na etapah od Celja, Rogaške Slatine, Žalca, Ormoža, Grosuplja, Postojne, Ljubljane, Kobarida, Vrhnike do Novega mesta potegovalo več kot 20 svetovnih kolesarskih ekip.

Dan pred začetkom 29. kolesarske dirke Po Sloveniji je v Celju, startu letošnje dirke in lanskoletnem zmagovalcu izbora za Naj gostitelja dirke, potekala že tradicionalna novinarska konferenca pred začetkom največjega kolesarskega praznika v Sloveniji.

Novinarjem so pogled na dirko z vidika tekmovalcev predstavila vrhunska slovenska kolesarja Matej Mohorič (Bahrain Victorius) drugouvrščeni na lanski dirki, Luka Mezgec (Team Jayco AIUIa), nosilec vodilne majice na dirki 2019 in zmagovalec dirke v letih 2011 in 2019, Diego Ulissi. Pomen dirke in številne priložnosti, ki jih dirka prinaša destinacijam in Sloveniji, so predstavili Matija Kovač, župan Mestne občine Celje, Mojca Novak, organizacijski odbor dirke in Aleksandra Lipej, STO.

Mag. Maja Pak, direktorica STO ob letošnjem sodelovanju STO pri kolesarski dirki Po Sloveniji poudarja pomen prenosa dirke na nadnacionalno TV mrežo Eurosport in promocijske aktivnosti, ki jih STO izvaja ob dirki: »Slovenska turistična organizacija tudi letos zagotavlja vidnost dirke in promocijo Slovenije kot odlične destinacije za aktivna doživetja s prenosom na Eurosport. Milijonom ljubiteljev kolesarjenja, ki dirko spremljajo na kanalih Eurosport, bomo Slovenijo predstavili z 230 videospoti Slovenije in destinacij, ki gostijo začetek in cilj etap, med njimi tudi Celja, lanskega prejemnika naziva Naj gostitelj dirke in letošnjega starta dirke. Dirka letos poteka skozi skoraj vso Slovenijo, od Kobarida do Ormoža. Številne destinacije, ki jo gostijo,  so prejemnice znaka Slovenia Green, med njimi tudi Celje. Vabim vse k navijanju ob progah, kjer bomo z več kot 20.000 zastavicami I feel Slovenia tudi letos progo obarvali v zeleno. Tako bomo v svet ponovno ponesli sliko o državi, ki trajnost postavlja v jedro vseh aktivnosti. Tudi na področju športa.«

Več o letošnji dirki Po Sloveniji, o promocijskih aktivnostih STO ob dirki in aktivnostih, s katerimi STO krepi prepoznavnosti in ugled Slovenije kot privlačne turistične destinacije ob odmevnih športnih prireditvah, preberite v medijskem središču .

VIR: STO