Združitev bank SKB in Nove KBM, ki se sedaj imenujeta OTP banka, prinaša tudi nekatere spremembe in obveznosti za komitente. Kaj torej morate vedeti?

Združitev bank SKB in Nove KBM, ki se sedaj imenujeta OTP banka, prinaša tudi nekatere spremembe in obveznosti za komitente. Kaj torej morate vedeti?

Banki SKB in Nova KBM, ki sta v lasti madžarske skupine OTP, sta končali pravno združitev, pri čemer bo operativna združitev izpeljana do 2. septembra.

Za zagotovitev enovitega poslovanja in ponudbe združene banke bo namreč treba poenotiti tudi informacijsko podporo. Ta proces bo potekal od 30. avgusta od 12. ure do 2. septembra do 8. ure. V tem času ne bodo na voljo vse storitve obeh bank, o čemer sta banki že izdatno obveščali komitente.

Po koncu operativnega združevanja se s prvim delovnim dnevom v septembru za komitente Nove KBM ne bo spremenilo nič. Nekaj sprememb pa bo za komitente SKB banke.

To morate vedeti komitenti SKB banke

Med drugim bodo komitenti SKB banke prejeli nove številke računov.

Če pa je sprva veljalo, da bodo morali o novih računih sami obvestiti delodajalce in druge izplačevalce dohodkov, so se v združeni banki zdaj odločili, da bodo sami poskrbeli za posredovanje teh informacij vsem izplačevalcem plač, pokojnin in socialnih transferjev, ki jih dosedanji komitenti SKB banke redno prejemajo.

A pozor. Komitentom, ki prejemajo občasne dohodke ali so zaposleni pri manjšem delodajalcu, pa svetujejo, da informacijo o novi številki računa izplačevalcu posredujejo sami.

Nova številka bančnega računa za komitente SKB banke bo aktivna od 1. septembra. Najmanj do konca novembra 2024 oziroma do konca obveščanja izplačevalcev rednih dohodkov bodo vsi morebitni prilivi na staro številko transakcijskega računa SKB banke preusmerjeni na novo številko transakcijskega računa.

Komitenti SKB in njihovi pooblaščenci bodo najpozneje do konca avgusta po pošti prejeli tudi novo debetno kartico Visa OTP banke, ki bo nadomestila obstoječo SKB Visa debetno kartico.

Dosedanja kartica bo delovala do vključno 31. avgusta. Številka PIN pa se na novi kartici ne bo spremenila. Kreditna kartica Visa SKB banke bo medtem ostala veljavna tudi po združitvi, in sicer do poteka veljavnosti.

VIR: mariborinfo