distributerju električne energije Elektro Ljubljana v okviru iskanja načinov za razbremenitev distribucijskega omrežja ob vse obsežnejši elektrifikaciji uvajajo koncept prožnosti.

Ljubljana, 20. februarja - V distributerju električne energije Elektro Ljubljana v okviru iskanja načinov za razbremenitev distribucijskega omrežja ob vse obsežnejši elektrifikaciji uvajajo koncept prožnosti. Ta uporabnikom omogoča, da ob preobremenitvah omrežja z izklapljanjem naprav oddajo kilovate v omrežje in zaslužijo.

V podjetju so v sporočilu za javnost spomnili, da bo razogljičenje družbe terjalo obsežno elektrifikacijo. "Zato v Elektru Ljubljana pospešeno raziskujemo različne možnosti za zagotovitev zanesljive in cenovno vzdržne preskrbe z električno energijo. Uvajanje konceptov naprednih omrežij je ključno za optimalno izrabo sistema," so zapisali.

Kot prvo uvajajo v podjetju ukrep prožnosti. Ta po njihovih pojasnilih lahko prispeva k zmanjšanju preobremenjenosti omrežja, uporabnik pa lahko z njo celo zasluži. "Z novo storitvijo aktivnim uporabnikom omogočamo, da ob preobremenitvah omrežja z izklapljanjem naprav, oddajo kilovate in tako zaslužijo," je v sporočilu za javnost navedel predsednik uprave Elektra Ljubljana Vekoslav Korošec.

Ukrep je namenjen tistim, ki svoje domove ogrevajo z električno energijo, toplotnimi črpalkami, električnimi pečmi in lahko te za krajši čas izklopijo. Gre obenem za tiste uporabnike, pri katerih je znesek na položnici pozimi višji od 100 evrov.

Uporabniki, ki želijo postati ponudniki te prožnosti, se lahko po pojasnilih družbe registrirajo na portalu Moj elektro, podrobnejša navodila so na voljo na spletni strani podjetja.

VIR: Krog STA