Občina Ivančna Gorica nadaljuje s posodabljanjem in gradnjo cestne infrastrukture za večjo varnost udeležencev v prometu.

Gašper S.



Eden izmed večjih cestnih projektov poteka v Krajevni skupnosti Dob pri Šentvidu, kjer se izvaja prenova skoraj kilometer dolgega odseka med naseljema Dob pri Šentvidu in Bogo vasjo.

Izvajalec del Milan Pušljar s.p. je v poletnem času zgradilo nova dva mostova oziroma prepusta z ureditvijo betonskih brežin v vasi Dob. Na območju novih mostov potekajo še zadnja gradbena dela pred polaganjem asfalta. Položeni so že robniki za pločnik za pešce do uvoza za naselja Sela pri Dobu in Podboršt, izvedena je predpriprava za postavitev javne razsvetljave in varnostnih ograj. Varnost je na tem mestu več kot potrebna, saj na obeh straneh bregov voda ob večjih padavinah dosega tudi do tri metre višine.

V tem trenutku gradbinec izvaja razširitev cestišča od Doba do regionalnega cestnega priključka med naseljema Boga vas in Pokojnica. Vozišče bo v celoti prenovljeno in bo po obnovi sodobnejše, širše in še bolj varno za tamkajšnje krajane in ostale udeležence v prometu.  

PR: Občina Ivančna Gorica