PREMIERA NOVE SERIJE „POGOVORI S PRIJATELJI“ (ang. CONVERSATIONS WITH FRIENDS)

PREMIERA 6. JUNIJA NA HBO MAX
 
PO KNJIŽNI USPEŠNICI SALLY ROONEY
 
    
Ljubljana, 18. maj 2022
 
Dolgo pričakovana nova serija „Pogovori s prijatelji“ (Conversations With Friends), posneta po prvi knjižni uspešnici pisateljice Sally Rooney, bo premierno predvajana 6. junija na streaming platformi HBO Max, ko v ponudbo prihaja vseh 12 epizod. Serija spremlja Frances, 21-letno študentko, ki krmari po vrsti odnosov, ki jo prisilijo, da se prvič sooči z lastno ranljivostjo.
 
Frances (Alison Oliver) je pozorna, brihtna in ostra oseba. Njena nekdanja punca in zdaj najboljša prijateljica Bobbi (Sasha Lane) pa je samozavestna, odkrita in prepričljiva. Čeprav sta se razšli že pred tremi leti, sta Frances in Bobbi tako rekoč neločljivi in skupaj nastopata z branjem poezije v Dublinu. Na eni od njunih srečanj spoznata Melisso (Jemima Kirke), starejšo pisateljico, ki je navdušena nad parom. Bobbi in Frances se začneta družiti z Melisso in z njenim možem Nickom (Joe Alwyn), čednim, a zadržanim igralcem. Medtem ko se Melissa in Bobbi odkrito spogledujeta, se Nick in Frances podata v intenzivno tajno afero, ki preseneti oba.
 
Serijo sta režirala Lenny Abrahamson in Leanne Welham, v produkciji Element Pictures. Izvršni producenti so Ed Guiney, Emma Norton in Andrew Lowe za Element Pictures, Rose Garnett in Tommy Bulfin za BBC ter Lenny Abrahamson. Catherine Magee in Jeanie Igoe sta producentki serije. Alice Birch, Mark O’Halloran, Meadhbh McHugh in Susan Soon He Stanton so roman priredili za TV.

PR: HBO Adria