Sinočnji Queen’s Night v Mariboxu je bil v znamenju roza barve in oboževalcev, predvsem pa oboževalk ikonične lutke Barbie. Premiera filma Barbie z zvezdniško zasedbo je povsem navdušila občinstvo in v Mariboxu napolnila kar pet dvoran.

(Maribor;  20. julij 2023) Sinočnji Queen’s Night v Mariboxu je bil v znamenju roza barve in oboževalcev, predvsem pa oboževalk ikonične lutke Barbie. Premiera filma Barbie z zvezdniško zasedbo je povsem navdušila občinstvo in v Mariboxu napolnila kar pet dvoran. 

Tokratna premiera je v Mariboxu postregla z rekordnim številom obiskovalcev v letošnjem letu, film si je v prvem dnevu predvajanja ogledalo skoraj 800 gledalcev.
Vlogo legendarne lutke Barbie je v filmu odigrala z oskarjem nominirana avstralska zvezdnica Margot Robbie, v čevlje Kena je stopil Ryan Gosling, pod režijo pa se podpisuje režiserka Greta Gerwig, znana po uspešnicah Ladi Bird in Čas deklištva. 
Komedija Barbie je sicer prva igrana filmska adaptacija zgodbe o tej lutki, film pa je še pred svetovno premiero požel precej pozornosti na družbenih omrežjih. 
 »Film Barbie je bil vse to kar sem pričakoval. Tudi sam sem bil že v otroštvu obkrožen z »Barbikami« in mogoče je ta strast kasneje prerasla v strast za oblikovanje oblačil, morda prav zaradi zaradi nekih motivov, inspiracij. Dejansko lahko rečem, da v filmu ni bilo ničesar premalo, glede na to, kar smo vajeni in v čemer vse smo skozi leta Barbie že videli. Bilo je ravno prav pocukrano. Ravno toliko nerealno in izven naših okvirjev, po drugi strani pa še vedno všečno, « je po premieri komentiral David Hojnik, modni oblikovalec, Atelier DH fashion.  

Po premieri, na kateri so prevladovala roza in ‘Barbie’ oblačila, so se gledalci na na terasi Mariboxa osvežili z brezplačnim koktejlom in uživali ob glasbi na Pink Barbie Party. Tudi tokrat so se razveselili darilc naših sponzorjev in se fotografirali pred, posebej za premiero izdelanim, Barbie ozadjem. 

###


Fotografije (Foto: Miloš Vujinovič / Mediaspeed)

VIR: Maribor