Dirkalnika ekipe TOYOTA GAZOO Racing pred zadnjim dnem relija Monte Carlo zaseda vodilni dve mesti. Sébastien Ogier za 16 sekund vodi pred ekipnim kolegom Kallejem Rovanperäjem.

Dirklaniki GR YARIS Rally1 HYBRID so izjemno začeli letošnjo sezono serije WRC, saj so zmagali na vseh enajstih uvodnih etapah. Kalle Rovanperä je skupaj s sovoznikom Jonnejem Halttunenom dosegel že 100. etapno zmago svetovnega prvenstva. Ogier in njegov sovoznik Vincent Landais sta bila najhitrejša v deseti etapi in dopoldne končala natanko pol minute pred moštvenima kolegoma.
Prednost je Ogierju omogočala, da se je v popoldanskih etapah izognil nepotrebnemu tveganju. Na drugi strani je Rovanperä v impresivnem slogu slavil tudi na zadnji preizkušnji dneva, kjer je bil za 6,7 sekunde hitrejši od vseh ostalih. Njegov zaostanek za Ogierjem znaša 16 sekund.

IZJAVE:
Jari-Matti Latvala (vodja ekipe)
»Spet smo lahko spet zelo zadovoljni, saj pred zadnjim dnem zasedamo prvo, drugo, četrto in šesto mesto.  Danes je Seb rutinirano branil svojo prednost. Kalle pa je prikazal vse svoje znanje. Mislim, da ima Seb vse pod nadzorom in lahko samozavestno pričakuje etape zadnjega dne. Kalle se zaveda, da mu ni treba noro tvegati. Najpomembnejše je, da mu je uspelo povečati prednost pred Neuvillom.”

Kalle Rovanperä (voznik dirkalnika 69) 
»Spet smo imeli zelo dober dan. Že zjutraj smo dosegli odlične čase. Avtomobil je deloval zelo suvereno in v resnici nam ni bilo treba spreminjati nastavitev. Popoldne sem imel na umazani cesti nekoliko težje delo. A zadnja etapa v temi je bila spet fantastična. Jutrišnje etape morda niso moje najljubše, Seb pa jih izjemno dobro pozna, zato mislim, da nimam pravih možnosti, da bi ga ujel. Poskušal bom ohraniti tempo in svoj položaj.”

Sébastien Ogier (voznik dirkalnika 17)
»Danes nisem želel tvegati. Sprijaznil sem se z dejstvom, da bom najverjetneje izgubili nekaj časa. Vožnja je bila zelo čista, držal sem se zastavljenega načrta in vesel sem, da se je dan odvil pozitivno. Tudi Kalle je danes opravil zelo dobro delo in kot ekipa smo v odličnem položaju. Toda jutri nas čakajo še štiri etape, v katerih moramo dokončati svoje delo.”

VIR: Toyota Adria