napovedana prodaja zemljišča za pošto in lekarno v Rušah je v zadnjih tednih med vami sprožila pomisleke in določen del občanov prodaji tudi nasprotuje.

Spoštovane soobčanke in soobčani,
napovedana prodaja zemljišča za pošto in lekarno v Rušah je v zadnjih tednih med vami sprožila pomisleke in določen del občanov prodaji tudi nasprotuje. Vedno sprejemam mnenje drugih in podpiram demokratične oblike vključevanja ljudi v odločanje. Težko pa sprejmem ravnanja tistih, ki imajo moč odločanja, vendar s svojim vplivom ne sledijo razvoju naše lokalne skupnosti ali celo odvračajo pomembne investicije v javno infrastrukturo.

Namen prodaje zemljišča je pridobiti dodano vrednost. Priložnost za investiranje v našo lokalno skupnost je prepoznala, med drugimi, Pošta Slovenije, ki je na javni dražbi z namenom nakupa zemljišča in investiranja v poštno infrastrukturo tudi vplačala varščino.

Pošta Slovenije, kot nacionalni operater pošiljk, bi tako lahko razširila svojo dejavnost in uredila nove prostore za kakovostnejše poštne storitve. Z razširitvijo dejavnosti se bi tako ponudila tudi dodatna delovna mesta. Nameravalo pa se je ustrezno urediti tudi javno dostopna parkirišča. Tako bi naša občina lahko bila bogatejša z novim sodobnim poštnim centrom, dodatnimi delovnimi mesti in urejenimi javnimi parkirišči.

Dogodki, ki so se odvijali v zadnjih tednih z angažiranjem Ad hoc civilne iniciative ob podpori svetniške skupine ZA (Darko Knez, Barbara Jert, Peter Juhart, Petra Muršič), Neodvisne liste za varnost in pomoč (Silverija Belčič), Liste 2x2 ter samostojnega svetnika Martina Lesjaka, so zaznamovali našo lokalno skupnost. Določeno število prebivalcev je s podpisom peticije izrazilo mnenje, da si ne želijo prodaje tega zemljišča.

Sem županja, ki ljudem prisluhnem in si prizadevam, da občina dela za dobro vseh. Spoštovane občanke in občani, izrazili ste, da ne želite prodaje zemljišča za pošto in lekarno. Zato sem se odločila, da prekličem javno dražbo.

Odločitev, da prekličem javno dražbo, je bila zelo težka, saj se ponovno odmika ureditev tega zemljišča, podobno kot ureditev zdravstvene postaje. Upam in želim si, da ti dogodki v naši občini ne bodo v bodoče vplivali na interes potencialnih investitorjev v tako pomembne objekte.

V imenu Občine Ruše se hkrati zahvaljujem vsem, ki ste vplačali varščino za nakup tega zemljišča. Prosim vas za razumevanje za preklic dražbe in upam, da ta odločitev ne bo vplivala na nadaljnja sodelovanja.

Vse Dobro.
Urška Repolusk
županja

Vir: Občina Ruše