napovednik dogodkov

TRANSNATIONAL GUERILA ART SCHOOL
IntimniOder.GT22 + Avla.GT22 + podcast MariborIsTheFuture
 Organizirajmo se, združimo se!:
Prekarna pomlad + Cesta prekarskih brigad
Sobota, 19. marec.

> 15.00 – 17.00 Delavnica časopisnega novinarstva Prekarna pomlad // GT22
(prijave zbiramo do 17.3. na https://forms.gle/L4G34KV6enKHMoZx5)

> 18.00 Forumska predstava Cesta prekarskih brigad // IntimniOder.GT22

> 20.00 Otvoritev fotografske razstave Amadeja Canjuge // Avla.GT22
(razstava bo v Avli.GT22 na ogled do 1. aprila 2022)

Vstopnine ni.


Mariborska gledališka skupina Omletnice_ki izvira iz šole gledališča zatiranih, ki z različnimi metodami in tehnikami koristi gledališče kot orodje za doseganje družbenih sprememb. V teh negotovih časih se je odločila osvetliti problematičnost prekarnega dela, saj se prekarne_i delavke_ci pogosto znajdejo v izkoriščanem položaju: med brezposelnostjo in pogodbo za nedoločen čas, brez delovnopravnega varstva in socialne varnosti si številni težko privoščijo dostojno življenje. V soboto bo pri nas izvedla zaključni dogodek z delavnico časopisnega gledališča, forumsko predstavo in fotografsko razstavo.
Več na: https://gt22.si/organizirajmo-se-zdruzimo-se/

S članom skupine Timotejem Kresnikom in Evo Matjaž iz kreativnega centra Poligon, ki izvaja raziskavo o delovnem in socialnem stanju v kulturno-kreativnem sektorju, smo ob tej priložnosti posneli tudi podcast na temo prekarnega dela: https://soundcloud.com/maribor-is-the-future/125-babi-danes-so-drugacne-sluzbeFilmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem
Mariborska premiera filma Prasica, slabšalni izraz za žensko in oskarjevski večer z Drive My Car > Sobota, 19. marec ob 19. uri, Lutkovno gledališče Maribor:
Nesrečni fuk ali nori pornič

> Nedelja, 20. marec ob 19. uri, Lutkovno gledališče Maribor:
Prasica, slabšalni izraz za žensko (+ pogovor z režiserko Tijano Zinajić)

> Sobota, 26. marec ob 19. uri, Lutkovno gledališče Maribor:
Prasica, slabšalni izraz za žensko

> Nedelja, 27. marec ob 19. uri, Lutkovno gledališče Maribor:
Drive My Car (oskarjevski večer)



Filmske nedelje (in po novem tudi sobote) v Lutkovnem vabijo vsak konec tedna ob 19. uri na najboljše filme leta. To soboto na provokativnega zmagovalca Berlinala iz Romunije, ki brez dlake na jeziku kritizira dvoličnost sodobne družbe: Nesrečni fuk ali nori pornič. V nedeljo na mariborsko premiero s sedmimi vesnami (tudi za najboljši slovenski film) nagrajene alter komedije v jeziku z ulice Prasica, slabšalni izraz za žensko. Po projekciji bo sledil pogovor z režiserko Tijano Zinajić. Prihodnji konec tedna bo v soboto na sporedu ponovitev Prasice, v nedeljo pa na oskarjevski večer eden glavnih kandidatov za najbolj prestižne oskarje za najboljši film, režijo in scenarij: po istoimenski kratki zgodbi Harukija Murakamija posnet celovečerec Drive My Car.

Več na: https://www.filminmaribor.com/
Spletna prodaja vstopnic na: https://lgm.kupikarto.si/MiniOder
Vznemirljivo življenje čebel
Avtorska predstava za otroke od 5. leta naprej.

Sobota, 26. marec ob 17. uri // IntimniOder.GT22



V tujini nas prepoznavajo kot narod čebelarjev. Pravijo, da imamo čebelarstvo v krvi. Vendar, ali vemo kako čebele živijo? Kako velika je lahko čebelja družina? Kdo so člani čebelje družine? Kako se čebele razmnožujejo? Ali so čebele ugledale luč sveta z vsem potrebnim znanjem, ki ga potrebujejo za delo in preživetje? Kaj potrebujejo za svoj normalni razvoj in kako preživljajo svoj delovni čas?

Na vsa ta in na še mnoga druga vprašanja so invalidi Zvitorepčevega lutkovnega paragledališča iz Maribora želeli odgovoriti in odgovore predstaviti majhnim in velikim v obliki predstave Vznemirljivo življenje čebel.

Več na: https://moment.si/predstava/vznemirljivo-zivljenje-cebel/Poslušalnica
Maribor Is The Future
> #125: Babi, danes so drugačne službe: https://bit.ly/3IwBmR3

Radio MARŠ:
> http://radiomars.si/

Radio Maribor:
> https://www.rtvslo.si/radiomaribor/

Radio Študent:
> https://radiostudent.si/Razstave > Avla.GT22 I Na ogled do 28. marca.
Razstava plakatov Strpnost/Toleranca
> Več na: https://gt22.si/razstava-plakatov-toleranca/

> Ulična galerija MB I Židovska ulica I 2022 #1 I Na ogled do 29. marca.
Aphra Tesla _ »Čigav je sendvič na ulici?«
> Več na: https://gt22.si/aphra-tesla-cigav-je-sendvic-na-ulici/V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki.

Delovni čas: eno uro pred dogodki in v času dogodkov.

PR: GT22