Pred vrati je težko pričakovana tretja sezona serije Sisi. Prva epizoda bo na programu Epic Drama premierno predvajana 27. decembra. V tej sezoni bodo v ospredju hudi politični pretresi v Evropi ter veliki osebni konflikti med Sisi in Franzem.

Pred vrati je težko pričakovana tretja sezona serije Sisi. Prva epizoda bo na programu Epic Drama premierno predvajana 27. decembra. V tej sezoni bodo v ospredju hudi politični pretresi v Evropi ter veliki osebni konflikti med Sisi in Franzem. 

Njun sin, kronski princ Rudolf, dopolni devet let. Ob razglasitvi republike v Franciji in nezadovoljstvu, ki se širi po regiji, Franc spozna, da mora Rudolf zgodaj začeti z vojaškim urjenjem, ki ga bo pripravilo na življenje močnega in sposobnega vladarja. Sisi pa pozna nežnejšo plat svojega sina in se boji, da ga bo tako strogo usposabljanje zlomilo. 

Zadnja sezona je bila posneta v različnih evropskih državah, a ne v tistih, kjer bi pričakovali. V tej sezoni Sisi in Rudolf s pomočjo francoske fotografinje Alme, ki jo igra Deniz Orta, pobegneta v južno Francijo. Vendar so bili prizori iz Francije dejansko posneti na Hrvaškem. Igralci in ekipa so na Hrvaškem preživeli pet dni, vsi prizori v »francoski« vasi in na plaži pa so bili posneti prav tam. Nekatere od teh lokacij so Tresteno, klif Zlatan in plaža Konvalve.

V tej sezoni spoznamo tudi veliko novih likov. Ena od njih je služkinja Walli, igra jo Pauline Werner, ki je po padcu Napoleona III. pobegnila iz Pariza. Na plesu v cesarski palači načrtuje rop, kar vzbudi zanimanje žeparja Gustava, ki ga igra Max Hubacher. Postopoma se zaljubita drug v drugega, ko pa Walli prejme povabilo samega cesarja Franza, je njeno razmerje z Gustavom na preskušnji.

Pomembna rdeča nit teh novih epizod je padec Napoleona III. in razglasitev republike v Franciji. Tudi avstrijsko ljudstvo se vse glasneje zavzema za demokracijo in pritiska na Franza in Sisi. Medtem je v polnem teku postavitev svetovne razstave. Politični nemiri povzročijo nezadovoljstvo med gradbenimi delavci, zato Franz pošlje prijatelja Grünneja, da bi se infiltriral v upor in razkril njihovega vodjo. Vendar Grünne zaradi tega, čemur je priča, podvomi o svoji zvestobi kroni.


Premiera 3. sezone serije Sisi bo na sporedu programa Epic Drama v sredo, 27. decembra  ob 21.00 CET (CEE).

Napovedniki epizod so na voljo na zahtevo. 

Za več informacij o kanalu Epic Drama obiščite www.epicdrama.si

Spremljajte nas na naslovu https://www.facebook.com/EpicDramaSI

VIR: Grayling