V Mislinji smo v torek, 8.11.2022 uradno predali namenu nove prostore knjižnice, ki je v drugem nadstropju Poslovno stanovanjskega objekta Lopan s prostori za prireditve, sestavljala Kulturni hram Mislinja.

Veseli nas, da se je svečanega dogodka udeležilo veliko občank in občanov ter obiskovalcev od drugod. V kulturnem programu so sodelovali Vokalna skupina Estrama, Maja in Jakob Mirkac ter Adi Smolar, župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik in direktorica Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec, Dragica Ropič, pa sta ponovno poudarila, da knjižnica kljub pospešenemu razvoju komunikacij in informacijske družbe, v Mislinji ostaja nepogrešljiva kulturna ustanova, ki predstavlja stičišče vseh generacij in družbenih skupin.

Knjižnica v Mislinji je trenutno odprta štirikrat tedensko, direktorica pa upa, da bi lahko glede na kadrovske možnosti z novim letom delovni čas tudi razširili.
Projekt prenove Kulturnega hrama Mislinja sodi pod okrilje Strategije lokalnega razvoja na območju lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD v obdobju 2014 – 2020. Naložbo, ki skupno znaša okoli 340.000 €, sta sofinancirali Evropska unija iz Evropskega  sklada za regionalni razvoj  in Republika Slovenija - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, razliko sredstev pa je iz proračuna prispevala Občina Mislinja.  Arhitekturni koncept je zasnovalo podjetje VEBIRO iz Velenja, izvajalec del je bilo podjetje Vemal iz Pameč pri Slovenj Gradcu, partnerja v projektu pa Društvo paraplegikov Koroške in Mizarstvo Pajenk.

Foto: Nika Hölcl Praper

VIR: Občina Mislinja