vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 26. junija 2023, ob 19. uri pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer bo potekala predstavitev biografije z naslovom Psihiater na kavču Bojane Leskovar.

Spoštovani,
vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 26. junija 2023, ob 19. uri pridružite v Klubu Cankarjevega doma, kjer bo potekala predstavitev biografije z naslovom Psihiater na kavču Bojane Leskovar.

Večer bo posvečen nedavno preminulemu dr. Mrevljetu, enemu izmed največjih sodobnih psihiatrov, psihoterapevtov in sodnih izvedencev. Na dogodku se bomo poglobili v vznemirljivo knjigo in spoznali njenega priznanega protagonista skozi pogovor z avtorico Bojano Leskovar ter drugimi gosti, ki se bodo pridružili voditeljici večera, novinarki Nini Jerman.

V svetu, kjer se vse postavlja na glavo, se tudi vloge in perspektive preoblikujejo. V knjigi "Psihiater na kavču" psihiater ne prevzema več zgolj vloge razlagalca, temveč postane pripovedovalec. V njej se dr. Gorazd V. Mrevlje, eden izmed najpomembnejših sodobnih strokovnjakov na področju psihiatrije, psihoterapije in sodnih izvedenstev, dobesedno položi na kavč, s katerega se poraja nenavadna knjiga. Knjiga, ki je nastala iz dialoga med Bojano Leskovar in dr. Mrevljetom, nas popelje skozi intenzivno izkušnjo. Bojana Leskovar prevzame vlogo izpraševalke, ki posluša, zapisuje, sooča in prodre v globine človeške psihe. S pronicljivostjo in navdušenjem sprejema pacientove pripovedi, ki so polne življenjskih zgodb, čustev in empatije. V sedemindvajsetih seansah nas dr. Mrevlje vodi od obdobja neformiranih najstnikov do zrelih odraslih, od socializma do kapitalizma, od Škofljice do Polja. Knjiga pa ni le zgodovinski dokument, temveč je tudi dokument razvoja – razvoja posameznika, stroke in družbe. Gre za intimno izpoved, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Dotika se vseh nas.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na izjemnem dogodku, kjer boste imeli priložnost odkriti globine človeške duše skozi oči enega izmed najvplivnejših strokovnjakov na tem področju.

VIR: Kreativna baza