V Pragi se danes zaključuje Finančni Forum EUROFI, v okviru katerega se je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, sinoči udeležil tudi sprejema in gala večerje, kjer je zbrane nagovoril Minister za finance Češke republike

V Pragi se danes zaključuje Finančni Forum EUROFI, v okviru katerega se je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, sinoči udeležil tudi sprejema in gala večerje, kjer je zbrane nagovoril Minister za finance Češke republike, Zbyněk Stanjura. V okviru današnjega programa foruma pa je z udeleženci svoje poglede delil tudi Guverner Banke Slovenije, mag. Boštjan Vasle.

Z EUROFI sicer sodeluje preko 80 evropskih in mednarodnih podjetij iz finančnega sektorja, ki pokrivajo vsa področja finančnih storitev. Med partnerji med drugim Allianz, Bank of America, Bank of China, Barclays, Black Rock, Bloomberg, BNP Paribas, Citi, Credit Agricole, Deutsche Bank, Deutsche Borse Group, Euroclear, Euronext, Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD), Evropska investicijska banka (EIB), Goldman Sachs, HSBC, ING, J.P. Morgan, London Stock Exchange Group,  Moody's, Morgan Stanley, Nasdaq, Santander, Societe Generale, USB, Unicredit, Visa, itn. Forum je srečanje najvišjih predstavnikov finančne industrije, ki - ob srečanju evropskih ministrov za gospodarstvo in finance ECOFIN - vsakokrat poteka v predsedujoči državi Svetu EU.

Predsednik VZMD bo tokratno turnejo nadaljeval z obiskom Pariza, kjer se bo kot član udeležil  Posvetovalne delovne skupine Stalnega odbora za Finančne inovacije (FISC CWG) pri Evropskem organu za vrednostne papirje in trge (ESMA).

PR: VZMD