V petek, 30. avgusta, se bo v središču Nove Gorice pred hotelom Park od 20. ure dalje odvijal osmi Park Wine Party

V petek, 30. avgusta, se bo v središču Nove Gorice pred hotelom Park od 20. ure dalje odvijal osmi Park Wine Party, ki je postal eden najbolj pričakovanih poletnih eno-gastronomskih dogodkov. V času letošnje zgodnje trgatve bo združil vrhunske primorske vinarje, Hitove in gostujoče kuharske mojstre ter poskrbel za nepozabno izkušnjo za vse ljubitelje vina, kulinarike in glasbe. Skupaj s sobotno prireditvijo Okusi brez meja se v Novi Gorici obeta pravi kulinarični konec tedna.


Poletje še ni reklo zadnje besede, v primorskih vinogradih in kleteh pa je že živahno. Trgatev je letos precej prej potrkala na vrata, zato je prav zdaj odločilni trenutek, ko vinogradniki preverjajo pridelek in s taktnimi odločitvami usmerjajo obiranje grozdja in delo v kleteh. Celoletni trud zdaj v naravi daje sadove in hkrati kliče po strokovnem delu pri pridelavi vina v kleteh. Uveljavljeni festival Park Wine Partybo zvedave obiskovalce popeljal v srce te zgodbe, posvečene okusom odličnosti. 


Pomen festivala Park Wine Party, ki se gostom predstavlja že v svoji osmi izvedbi, so prepoznali tudi lokalni zavodi za turizem: Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda in Javni zavod Miren Kras. Obiskovalci si bodo lahko privoščili pravi kulinarični konec tedna v Novi Gorici, saj bo v soboto, 31. avgusta, prvič potekala tudi prireditev Okusi brez meja, ki jo organizira Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica.   


Tudi letos
Park Wine Party prinaša mnogo več kot le pokušino vin in kulinaričnih dobrot – dogodek obljublja pravo doživetje za vse čute. Obiskovalci bodo lahko začutili pravo esenco Primorske, z raziskovanjem in spoznavanjem zgodb, ki odražajo strast, predanost in tradicijo tega prostora. Na dogodku bo sodelovalo 22 vinarjev iz vseh štirih primorskih vinorodnih okolišev (Brda, Vipavska dolina, Kras in Slovenska Istra), ki bodo obiskovalcem predstavili več kot 60 različnih vin. Med ponujenimi vzorci bodo penine, bela, rosé in rdeča mirna vina. Na pobudo organizatorjev, ekipe centra Park, bodo vinarji vključili tudi vina iz lokalnih, tradicionalnih in avtohtonih sort (rebula, pinela, zelena, barbera, vitovska grganja …), ki bodo kot posebnosti zagotovo pritegnila pozornost obiskovalcev. 

Letošnja novost je degustacija vin iz čezmejnega briškega prostora, ki jih bo predstavila priznana Enoteca di Cormons iz Krmina v Italiji, na dogodku pa bo za razširjen izbor vin briških vinarjev poskrbela tudi Vinoteka Brda.


Sodelujoči vinarji po vinorodnem okolišu


Brda: Kmetija Prinčič, Marjan Simčič, Silveri, Medot, Piro, Klet Brda, Belica, Bjana, Ščurek, Bregar
Vipavska dolina: Štokelj, Vipava 1894, Sveti Martin, Tilia, Benčina, Koglot, Hedele 
Kras: Lisjak, Slamič 
Slovenska Istra: Vinakoper, Zaro, Pucer z Vrha




Festival z vrhunsko kulinarično ponudbo 

Kulinarični navdušenci bodo tudi letos prišli na svoj račun. Hitovi in gostujoči kuharski mojstri bodo na kar 6 kulinaričnih postojankah za pripravo jedi pred gosti v okušanje ponudili avtorske kreacije, pripravljene prav za to priložnost. 


Hitove barve bodo na dogodku zastopali: Tadej Jug in Alen Pernek (restavracija Tiffany, Hotel Park) ter Matjaž Šinigoj (restavracija Calypso, Hotel Perla).


Pridružili se jim bodo tudi gostujoči kuharji, in sicer: Marko Stanković iz Bistroja Štorja (Postojna), Denis Ibrišimović iz gostilne Podfarovž (Vipava) in Jure Bizjak Bistroja Škrla (Matavun, Divača).

Zabava na prostem za vse okuse, tudi glasbene

Da bo druženje ob vinu in izbrani kulinariki še bolj živahno, bo poskrbel energični glasbeni trojček vrhunskih vokalistk – Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec in Damjana Golavšek, združenih v skupiniDinamitke. Podizbor plesnih glasbenih uspešnic in sproščene glasbene spremljave pa se bo podpisal DJ Adriano Roj.


Park Wine Party: petek, 30. avgust 2024 // od 20. ure dalje

Cena vstopnic
V predprodaji: 50 €
Na dan dogodka: 60 €


Nakup vstopnic
Vstopnice so naprodaj v centru Park in na spletni strani centra Park (www.park-novagorica.com) ter na prodajnih mestih in spletni strani www.Eventim.si

Rezervacije aranžmajev z nočitvijo:

 Nočitev za 2 osebi v dvoposteljni sobi z zajtrkom v Hotelu Park + 2 vstopnici za Park Wine Party = 200 evrov; booking@hit.si ali na t 05 331 13 41.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v restavraciji Tiffany v centru Park. 

KULINARIČNI VIKEND V NOVI GORICI
- Kombinirana vstopnica za PARK WINE PARTY in OKUSE BREZ MEJA po ugodni ceni 55 €. Vstopnice so na voljo na hotelski recepciji v centru Park v Novi Gorici. 

PR - HIT d.d. Nova Gorica