Ekvilib inštitut je danes v Ljubljani podelil certifikate Družini prijazno podjetje novim devetim podjetjem.

Ljubljana, 15. maja - Ekvilib inštitut je danes v Ljubljani podelil certifikate Družini prijazno podjetje novim devetim podjetjem. Do danes je tako certifikat prejelo več kot 300 podjetij in organizacij, so sporočili iz neprofitne organizacije, ki projekt izvaja v sodelovanju z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter zunanjimi partnerji.

Osnovne certifikate Družini prijazno podjetje so prejeli Cargox, ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, skupina Sij in Toplice Sveti Martin. Polne certifikate pa so prejeli Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu, Nil, Radenska, Saubermacher Slovenija in Zavod Pristan.

Na ministrstvu so začetek procesa pridobitve osnovnega certifikata začeli z oceno dejanskega stanja in pripravo načrta za vpeljavo ukrepov za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Če bodo cilji doseženi in aktivnosti izpeljane, bo ministrstvo po treh letih lahko pridobilo polni certifikat Družini prijazno podjetje, so v sporočilu za javnost pojasnili na ministrstvu.

"Družina je najpomembnejša celica družbe in prav je, da se tudi mi, kot delodajalec, tega zavedamo in zaposlenim omogočimo, da lahko poleg službenih obveznosti brez prevelikega stresa izpeljejo tudi druge zasebne obveznosti," je ob prevzemu certifikata dejal generalni sekretar na gospodarskem ministrstvu Mitja Blagajne.

Na prejem certifikata so ponosni tudi v Skupini Sij, kjer so konec lanskega leta pristopili k izbiri aktivnosti, ki bodo pripomogli k doseganju boljšega ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem zaposlenih, so navedli v sporočilu za javnost. "Certifikat Družini prijazno podjetje je konkreten korak v obliki 14 aktivnosti, ki bodo omogočale lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja," je na današnji podelitvi dejala direktorica za upravljanje kadrov v Skupini SIJ Liudmyla Maslii.

Certifikat Družini prijazno podjetje velja za eno izmed orodij za učinkovito ter bolj kakovostno upravljanje s človeškimi viri znotraj podjetij in organizacij. Namenjen je podjetjem in javnim ustanovam z več kot desetimi zaposlenimi.

Ekvilib inštitut je certifikate podelil na današnji 15. maj, ko tradicionalno obeležujemo mednarodni dan družin, ki letos poteka pod geslom Demografski trendi in družine.

Hkrati so podelili tudi posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji. Prejeli so jih Komunala Sevnica, Addiko Bank, GKN Driveline Slovenija, Javno podjetje Marprom, skupina Panvita, RTV Slovenija, Termoelektrarna Brestanica, Zavod PPC Tezno in Holding Slovenske elektrarne.

VIR: STAkrog