Kompaktni športni terenec Lexus LBX je prejel svoji prvi večji evropski priznanji. Pri britanski avtomobilistični reviji What Car? so ga namreč imenovali za avtomobil leta 2024 in za kompaktni športni terenec leta 2024.

  • LBX, kompaktni križanec znamke Lexus, je prejel svoji prvi pomembnejši evropski nagradi.
  • Britanska revija What Car? ga je razglasila za avtomobil leta in za najboljši mali športni terenec leta.
  • Pri isti reviji so znamko Lexus že sedmo leto zapored razglasili za najbolj zanesljivo avtomobilsko znamko.
 

Kompaktni športni terenec Lexus LBX je prejel svoji prvi večji evropski priznanji. Pri britanski avtomobilistični reviji What Car? so ga namreč imenovali za avtomobil leta 2024 in za kompaktni športni terenec leta 2024.

Prestižne nagrade, ki so bile podeljene na slovesnosti v Londonu 18. januarja, na nek način napovedujejo prihod avtomobila, za katerega se pričakuje, da bo za znamko Lexus prebojni model, saj naj bi premijski japonski znamki odprl vrata  novega tržnega ozemlja v Evropi, predvsem pa ima močan potencial za pospeševanje prodaje in privabljanje številnih novih strank k znamki.

Ob uspehih najnovejšega kompaktnega športnega terenca LBX pa znamka Lexus ohranja svojo prevlado v kategoriji zanesljivosti, saj je bila že sedmo leto zapored razglašena za najbolj zanesljivo avtomobilsko znamko.

»Naslov avtomobil leta je rezerviran za model, ki je v zadnjih 12 mesecih naredil največji korak naprej. In letos je to Lexus LBX. Kljub temu, da nastopa na izjemno konkurenčnem trgu kompaktnih športnih terencev, je z vidika vsestranskosti boljši od vseh tekmecev, nenazadnje tudi zato, ker je prvi avtomobil v svojem razredu, ki združuje hibridno učinkovitost z razkošjem velikih avtomobilov. Poleg tega pa v času, ko so se avtomobili izrazito podražili, ob vrhunski kakovosti ponuja tudi cenovno dostopnost,« je povedal Steve Huntingford, urednik priznane britanske revije What Car?.
Potem se je dotaknil še nagrade v kategoriji zanesljivosti: »Za razliko od naših drugih nagrad, v kategoriji zanesljivosti sploh ni bilo nobenega dvoma. Znamki Lexus že sedmo leto zapored tako rekoč brez konkurence pripada prvo mesto. Avtomobili znamke Lexus so med najbolj zanesljivimi na trgu. V zelo redkih primerih napak so le te odpravljene izjemno hitro in učinkovito, popravila pa so bila za lastnike vedno brezplačna. Glede na to, da je Lexusova matična znamka Toyota zasedla drugo mesto, je več kot jasno, da ti standardi veljajo za celotno skupino.«
»Ta nagrada je vir velikega ponosa za vse, ki so sodelovali pri izdelavi kompaktnega športnega terenca LBX. Poleg tega pa tudi za ves trud, ki je bil vložen v izdelavo avtomobila, ki je v vseh pogledih resnično  vrhunski, hkrati pa tudi povsem avtentičen izdelek znamke Lexus. To je avtomobil, ki je nastal brez kakršnegakoli kompromisa. LBX namreč kot vsi večji modeli znamke Lexus združuje razkošje, ročno izdelavo, visoko kakovost in značilno vozniško izkušnjo,« pa je ob prevzemu nagrade dejal Chris Hayes, direktor znamke Lexus v Združenem kraljestvu.

VIR: Lexus