Nadaljujemo z nizom člankov, v katerem slovenske oglaševalce sprašujemo, kolikšen del sredstev, namenjenih za novoletno obdarovanje, bodo donirali v dobrodelne namene.

Nadaljujemo z nizom člankov, v katerem slovenske oglaševalce sprašujemo, kolikšen del sredstev, namenjenih za novoletno obdarovanje, bodo donirali v dobrodelne namene.

Tina Guček Novinarka Marketing magazina

Foto: Pixabay
A1 Slovenija je letošnjo novoletno donacijo namenil Osnovni šoli Nazarje – podružnični šoli Šmartno ob Dreti za obnovo prostorov, ki so jih popolnoma uničile avgustovske poplave. Podjetje, ki v središče svojih družbeno odgovornih aktivnosti postavlja izobraževanje otrok, je tokrat prepoznalo potrebo šole po drugačni pomoči. Donacijo v višini 141.000 evrov bo šola namenila za obnovo uničenih učilnic in večnamenskega prostora z jedilnico in telovadnico.

PRI PRIPRAVI DARIL VELIKO POZORNOST NAMENIJO TRAJNOSTNOSTI

Andreja Lenart,
direktorica marketinga v Telekomu Slovenije, pravi, da v podjetju pri pripravi daril za poslovne partnerje, uporabnike in zaposlene ob zaključku leta tradicionalno izhajajo iz dejavnosti skupine, pri tem pa posebno skrb in pozornost namenijo trajnostnosti. »Za letošnje obdarovanje smo tako pripravili posebno kolekcijo, ki smo jo poimenovali Vedno na boljše in je nastala ob tesnem sodelovanju Telekoma Slovenije in njegovih odvisnih družb Soline in TSinpo, ki je invalidsko podjetje. Kolekcija vključuje izdelke Solin, ki so v največji možni meri plod partnerstva z lokalnimi dobavitelji, trajnostna je tudi embalaža daril. Kartonski tulci, ki jih izdelujejo v TSinpo, so okolju prijazni, saj so izdelani iz 100-odstotno recikliranega kartona, prav tako so okolju prijazni pokrovčki, ki so izdelani iz LDPE-plastike, ki je okolju prijazna. Sodelavke in sodelavci Telekoma Slovenije ob tem prejmejo tudi rokovnike, ki so izdelani iz odpadnega papirja, ki smo ga v letošnjem letu zbirali v podjetju,« pravi.

Sredstev pa ne donirajo le decembra, temveč skozi vse leto, saj je odgovoren odnos do družbe in okolja njihovo temeljno vodilo. Tako so ob poplavah, ki so avgusta prizadele velik del Slovenije, uporabnikom omogočili komunikacijo in z donacijami v skupni višini 250.000 evrov podprli 20 prostovoljnih gasilskih društev, Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in fundacijo Preprosto blizu Radia 1. V okviru projekta Botrstvo v Sloveniji so v Telekomu Slovenije botri 13 otrokom iz socialno ogroženih okolij. Donirajo tudi mnogim drugim organizacijam in posameznikom, ki potrebujejo pomoč. Njihova tradicionalna in največja donacija je donacija društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS, s čimer omogočajo izhajanje knjižne zbirke Zlata bralka, zlati bralec. Dvajsetim generacijam zlatih bralk in bralcev so doslej podarili že 340.500 knjig.

PODPIRAJO PREVENTIVNE PROJEKTE

V Zavarovalnici Triglav bodo ob koncu letošnjega leta v sklopu tradicionalne novoletne akcije »Za boljši jutri« že desetič zapored podprli preventivne projekte po vsej Sloveniji. Tokrat bo sredstva prejelo kar 25 organizacij. V večini primerov bodo sredstva namenjena gasilskim organizacijam, predvsem za nadomeščanje dotrajane opreme. Poleg tega bodo poskrbeli za namestitve defibrilatorjev, podprli pa bodo še nekatere druge preventivne programe (npr. program Stran od ekranov) in nakup opreme ter aparatov (npr. aparat za dihalno podporo novorojenčkom), ki so usmerjeni v zagotavljanje varnejše prihodnosti.

»V Zavarovalnici Triglav z omenjeno novoletno akcijo uresničujemo tudi svoje poslanstvo, to je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Doslej smo v akciji 'Za boljši jutri' podprli že okoli 250 preventivnih projektov po vsej državi in na različnih področjih – od gasilstva, zdravstvenega varstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti do vzgoje in izobraževanja. Poleg tega smo zaradi posledic letošnjih ekstremnih vremenskih dogodkov v okviru Zavoda Vse bo redu, zavoda za družbene odgovornosti Zavarovalnice Triglav, odprli poseben sklad, kjer vse do konca januarja prihodnje leto namensko zbiramo sredstva za pomoč prizadetim v letošnjih poplavah in ujmah,« povejo in dodajo, da so se v zavarovalnici zato tudi odpovedali internim prednovoletnim srečanjem, sredstva pa namesto tega prispevali v omenjeni sklad.

VIR: MM