Vljudno vabljeni na uradno otvoritev Poletja v Celju 2022, ki bo v soboto, 18. junija 2022, na Muzejskem trgu. Ob 19. uri bo tam spominski koncert Edvardu Goršiču, dogajanje pa se bo ta dan začelo že ob 9. uri.

Na ta dan bo tudi Poletna muzejska noč.

Uradna otvoritev bo ob 19. uri na Muzejskem trgu, kjer bo spominski koncert Edvardu Gorišču, pred 20 leti preminulemu vsestranskemu celjskemu glasbeniku, kulturniku in športniku. V njegov spomin se bodo poklonile različne pevske in glasbene zasedbe, ki jim je v času svojega življenja dal neizmeren umetniški pečat.
V sklopu sobotne otvoritve bo v Celju veliko dogajanja, ki se bo začelo ob 9. uri z Umetniško tržnico v Umetniški četrti. Ob 11. uri bo v Galeriji Volk otvoritev razstave slikarskih del 3. likovnega ex-tempora Poletje, ob 14. uri pa Muzej novejše zgodovine Celje pri Knežjem dvoru pripravlja predstavitev starodobnih vozil Kluba starodobnikov Celjski knezi. Ob 17. uri bo v mestnem središču plesni performans Igena Te lušte in razvade, na Mestni plaži pa predstavitev pesniškega projekta in pobarvanke Milene Šimunič Drhteče srce.

Ob 18. uri se bo na odru pod Drevesno hišo začela opera v gozdu Don Giovanni. Ob 20. uri bo v dvorani pod Celjskim stropom Stare grofije koncert čembalistke Petre Bračko, na trgu pri Metropolu pa bo nastopil orkester Akord. Ob 20.30 Pokrajinski muzej Celje na Knežjem dvoru pripravlja prikaz obdelovanja stekla nad plamenom, ob 21.30 pa se bo v Galeriji AQ GCC v Umetniški četrti začel Poletna muzejska noč v izvedbi Gimnazije Celje Center.
Center sodobnih umetnosti Celje z Galerijo sodobne umetnosti ter Likovnim salonom, Pokrajinski muzej Celje in Muzej novejše zgodovine Celje ter Stari grad Celje bodo na Poletno muzejsko noč nudili brezplačen vstop vsem obiskovalcem.

PR: ZCC