V začetku avgusta je Slovenijo prizadela ujma, ki je za seboj pustila opustošenje in številne družine, ki so v nekaj urah izgubile vse.

Spoštovani.
V začetku avgusta je Slovenijo prizadela ujma, ki je za seboj pustila opustošenje in številne družine, ki so v nekaj urah izgubile vse. V občini Šentjernej tokrat nismo utrpeli hujših posledic, vendar čutimo z vsemi, ki niso imeli te sreče in jim želimo pomagati na različne načine. Nikoli ne vemo, kdaj se lahko sami znajdemo v takšni situaciji.

V sodelovanju s štabom Civilne zaščite občine Šentjernej in Gasilsko zvezo Šentjernej nudimo koordinirano pomoč in pomagamo pri čiščenju in sanaciji na prizadetih področjih ter z zbiranjem materialnih sredstev. O novih zbiralnih akcijah vas sproti obveščamo preko spletne strani www.sentjernej.si, v kolikor bi želeli tudi osebno pomagati, pa vas vabimo, da se vpišete v aplikacijo Poplave 2023 https://poplave2023.urszr.si/.

Kljub težkim razmeram v državi, občina Šentjernej že tradicionalno v mesecu avgustu praznuje svoj občinski praznik Jernejevo 2023, ki ga bomo letos obarvali z dobrodelnostjo. Jernejevo je priložnost za druženje, za krepitev medsebojnih odnosov, za hvaležnost in tudi za solidarnost do sočloveka.
Mnogi že pomagate in donirate, hvala vam. Prizadetim v poplavah bo potrebna dolgoročna finančna pomoč, zato smo v ta namen na Občini Šentjernej odprli podračun na katerem se bodo zbirala finančna sredstva za pomoč pri obnovi v naravni nesreči prizadetih območij.

Vabimo vas, da pomagate po svojih močeh.
Kako lahko doniramo:
     1. zbiranje denarnih prispevkov v skrinjicah na nekaterih dogodkih JERNEJEVO 2023,
     2. plačilo preko mobilne banke (QR koda) - fizične ali pravne osebe,
     3. nakazilo preko položnice - fizične ali pravne osebe.
Več informacij o možnostih doniranja v pripetih dokumentih.
Vsa zbrana sredstva bo Občina Šentjernej po zaključku zbiranja nakazala humanitarnima organizacijama: Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas.
Hvala za vašo solidarnost in pomoč ter iskrene čestitke ob občinskem prazniku.
 
VIR: Občina Šentjernej