Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje je z včerajšnjim odprtjem razstav in koncertom pihalnih orkestrov obeležila preimenovanje velike dvorane v Marinovo dvorano. Mag. Ivan Marin, zelo uspešen ravnatelj

Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje je z včerajšnjim odprtjem razstav in koncertom pihalnih orkestrov obeležila preimenovanje velike dvorane v Marinovo dvorano. Mag. Ivan Marin, zelo uspešen ravnatelj, tudi častni občan Mestne občine Velenje, bi na včerajšnji dan praznoval rojstni dan. Njegov prispevek k slovenskemu glasbenemu ustvarjanju je izjemen. Svoje poslanstvo je posvetil godbeništvu, zborovstvu, vzgoji in glasbenemu izobraževanju.
 
Na včerajšnji slovesnosti je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol v svojem nagovoru izpostavil izjemno dediščino, ki jo je našemu mestu zapustil dolgoletni ravnatelj glasbene šole mag. Ivan Marin. Ravnatelj je bil skoraj 40 let, leta 2002 pa je postal tudi častni občan Mestne občine Velenje. V slovenskem merilu je imel izjemno pomembno vlogo, saj je bil član mnogih komisij ter začetnik številnih učnih programov. Prav v Velenju smo bili prvi, ki smo začeli poučevati saksofon, orgle, tolkala in na ta način orali ledino glasbenega šolstva.
 
Včeraj so v glasbeni šoli odprli tudi dve razstavi, in sicer Življenje in delo mag. Ivana Marina avtorice Tanje Verboten, direktorice Muzeja Velenje, in Podobe s posluhom avtorice Ksenije Mikor, ki je v svoj objektiv ujela zaposlene na velenjski glasbeni šoli.
 
Prijazen pozdrav

PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje