Narodno-zabavna glasbena oddaja Poletni pozdrav bo znova z vami ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1, prvič že 10. junija. Vaša gostiteljica bo Darja Gajšek.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
27. maj 2022 ob 09:11
Televizija Slovenija


Darja Gajšek bo tudi letos z vami s Poletnim pozdravom. Foto: Adrian Pregelj

V poletno sproščenih oddajah se bodo osem petkovih večerov predstavljale različne generacije ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. Poletni pozdrav pa bo tudi tokrat posvečen narodno-zabavnim legendam. V oddaji bodo med drugim gostili Alfija Nipiča ob 60. obletnici glasbene kariere, Toneta Rusa, Braneta Klavžarja, ki gode že okroglih 40 let in mnoge druge. Gostiteljica oddaje Darja Gajšek bo s harmoniko, ki je v narodno-zabavni glasbi nepogrešljiva, ob spremljavi osrednjega glasbenega gosta oddaje tudi odigrala kako vižo. Z njo bodo peli mladi talenti.



Zdomarji, Srčni muzikanti, Špas z Evo, S.O.S. kvintet in Krjavlji bodo z valčki nastopili na festivalu Slovenska polka in valček 2022. Foto: Osebni arhiv

Izbor polk za festival Slovenska polka in valček 2022
V Zimskem pozdravu so januarja in februarja izbrali pet valčkov, ki so se uvrstili na festival Slovenska polka in valček 2022, ki bo v petek, 9. septembra. Z valčki se bodo tako predstavili Srčni muzikanti, S.O.S. kvintet, Špas z Evo, Zdomarji in Krjavlji. Drugi del izbora sledi v Poletnem pozdravu. Izmed devetih polk, izbranih na razpisu, se bodo za pet mest na festivalu pomeril Lesarji, Chicas, Ansambel Tomaža Rota, Marcela IN, Cik-Cak Kvintet, Sladki greh, Šentjanci, Topliška pomlad in Akordi. Skladbe v oddaji ocenjujejo uredništvo, osrednji gost in radijski predstavnik (izmenjaje Radio Slovenija, Radio Maribor in Radio Ognjišče).



Darja bo v studiu gostila tudi mnoge legende narodno-zabavne glasbe. Prvi oddaje bo to Alfi Nipič, ki letos obeležuje 60-letnico igranja. Foto: Adrian Pregelj

Na jesenskem festivalu Slovenska polka in valček bo 12 nastopajočih. Pet valčkov je že znanih, pet finalnih polk bo izbranih v Poletnem pozdravu, dva pa sta v skladu z razpisom vabljena: Polkaholili s polko in Novi spomini z valčkom.

Prvi Poletni pozdrav
V prvi oddaji bo voditeljica Darja Gašek ob 60. obletnici igranja gostila Alfija Nipiča. 30 let kariere praznuje citrarka Tanja Zajc Zupan, z njo bosta vokalista Teja Saksida in Rok Ferengja, 20 let pa igra savinjski ansambel Golte. Spoznali boste tudi prve tri ansamble, ki se bodo predstavili s polkami za festival Slovenska polka in valček: Marcela IN, Chicas in Cik-Cak kvintet. Nastopila bo tudi 12-letna Vita Stanovnik.
Urednik oddaje je Andrej Hofer, režiser Marjan Kučej.