Iz majhne obrtne delavnice, kjer smo pričeli z navijanjem tuljav in izdelavo transformatorjev, smo prerasli v največjega dobavitelja za laboratorije v Sloveniji.

Iz majhne obrtne delavnice, kjer smo pričeli z navijanjem tuljav in izdelavo transformatorjev, smo prerasli v največjega dobavitelja za laboratorije v Sloveniji. Pri več kot tridesetih letih smo še vedno vodilni v celoviti, kupcem prilagojeni ponudbi v lastni spletni trgovini v slovenskem jeziku. Zrasli smo v podjetje, ki se ne ukvarja samo s prodajo, ampak tudi s proizvodnjo in svetovanjem.

high five.jpg 128.94 KB

Še posebej smo ponosni na lastno blagovno znamko laboratorijskega pohištva LAB INTERIOR, s katerim smo opremili že 1000+ laboratorijev v Sloveniji in po svetu. Razvili smo prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu v 13 barvah za digitalizirano upravljanje laboratorija, imenovano PREGL DIGITAL. Pametno laboratorijsko pohištvo zagotavlja digitalizacijo procesov obvladovanja kemikalij v laboratorijih in integriran sistem upravljanja zalog, varnosti in skladnosti kemikalij, reagentov in drugega potrošnega materiala v laboratoriju. S tem prihajamo naproti trajnostnemu poslovanju.

Kot strokoven in kompetenten partner kupcem pomagamo pri odločitvi za izdelke, ki najbolje zadovoljujejo njihove potrebe in imajo visoko dodano vrednost. 

ZAKAJ SMO TU, KAM HOČEMO, V KAJ VERJAMEMO?

Ekipa-06.jpg 699.36 KB

Vizija

V Sloveniji bomo utrdili položaj največjega dobavitelja za laboratorije in našim kupcem ponudili vrhunsko storitev. V zahodni Evropi bomo postali eden vodilnih proizvajalcev laboratorijskega pohištva.

Poslanstvo

Skrb za razvoj in izboljšanje zdravja človeške družbe.

Vrednote

Strastnost - drznost - iskrenost - pristnost - sonaravnost - osebni razvoj.

SKUPAJ RASTEMO IN DOSEGAMO CILJE

Cilj vseh, ki vsak dan stopamo v MIKRO+POLO, je rast – tako osebna, kot rast našega podjetja. Le na tak način skupaj gradimo lepši jutri. Upamo si biti drugačni in pristni. Smo iskreni – do sebe, drug do drugega in do naših partnerjev. Tako skupaj, kot podjetje, osebnostno rastemo in dosegamo zastavljene cilje. 

Smo družbeno odgovorno podjetje. Družbena odgovornost je eno naših temeljnih vodil in vrednot v poslovanju, zato smo tudi imetniki certifikata Družbeno odgovoren delodajalec.

Podjetja ne predstavlja naša blagovna znamka, temveč zaposleni. Zato zadovoljstvu zaposlenih pri delu dajemo poseben poudarek. Vedno imamo posluh za ideje sodelavk in sodelavcev. Trudimo se ponuditi, česar si druga podjetja ne upajo. Naš cilj je postati in ostati najboljši delodajalec daleč naokrog. Imamo brezplačen zajtrk, neomejen plačan dopust in odlične malice za lepši dan  … organiziramo nepozabne zabave, izlete, športne aktivnosti in negujemo sproščen odnos s posluhom za posameznika. Spodbujamo zdrav življenjski slog zaposlenih. Organiziramo redna usposabljanja s področja stroke, osebnostne rasti in socialnih veščin zaposlenih. Omogočamo jim interne prerazporeditve v skladu z njihovimi željami po novih izzivih, spodbujamo tudi njihove hobije in prostočasne aktivnosti. Smo strpni. Spoštujemo vse življenjske stile, spolne usmeritve, drugačnosti. Različnost nas bogati, prinaša novo kakovost v življenja in odnose ter spodbuja najboljše v nas. Zato smo tudi LGBT prijazno podjetje in podpisniki Listine raznolikosti.

Poleg zaposlenih so naši kupci in dobavitelji naši najpomembnejši deležniki. Zato z njimi razvijamo strateški, dolgoročen partnerski odnos, ki temelji na odprtosti, iskrenosti in medsebojnem spodbujanju trajnostnih praks

Prizadevamo si postati trajnostno podjetje. Poslujemo brez papirja. Dokumente pregledamo in shranimo v elektronski obliki. Na ekološki papir natisnemo le tisto, kar je nujno potrebno. Ločujemo odpadke, imamo Eko-tičke, blago pakiramo v reciklirano in vračljivo embalažo, zbiramo odpadne kemikalije pri naših kupcih ter jih brezplačno odpeljemo in varno uničimo. Težimo k sonaravnosti, usklajenosti z okoljem, z naravo, kjerkoli je to mogoče.


MIKRO+POLO smo ljudje. Brez nas je naše podjetje samo skovanka dveh besed na papirju, ki ne pomenita ničesar. Vsebino smo dodali in jo vsak dan oblikujemo vsi, ki vstopamo v ta naš MIKRO+POLO. In če želimo še veliko let vanj vstopati z veseljem in nasmeškom na obrazu je prav, da na prvo mesto postavimo podjetje. Samo, če bo v prvi vrsti interes podjetja in šele v drugi vrsti naš lasten, bomo zgodbo o uspehu pisali še dolgo. MIKRO+POLO smo mi. Mi vsi. In vedno bomo.” Marko Podgornik Verdev, generalni direktor


MED NAMI JE KEMIJA. ČAKA NAS ČUDOVITA PRIHODNOST!

PR: Press Clipping