Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje, ki je bilo močno prizadeto v avgustovski vodni ujmi, je zjutraj ponovno zagnalo prvi dve proizvodnji liniji, in sicer linijo paličnega mešalnika ter mini blenderja. Kot je povedal direktor družbe Matija Petrin, jim je to uspelo skupaj z zaposlenimi.

Nazarje, 4. septembra - Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje, ki je bilo močno prizadeto v avgustovski vodni ujmi, je zjutraj ponovno zagnalo prvi dve proizvodnji liniji, in sicer linijo paličnega mešalnika ter mini blenderja. Kot je povedal direktor družbe Matija Petrin, jim je to uspelo skupaj z zaposlenimi.
 
"Z olajšanjem in veseljem zremo v lažji jutri in optimistično prihodnost, saj se bo linijama kmalu in postopoma pridružil tudi zagon ostalih proizvodnih linij. Vodstvo družbe ocenjuje, da se bo v prvem četrtletju prihodnjega leta proizvodnja zagnala v celoti in v obsegu kot je bila pred poplavami," so zapisali v nazarski družbi BSH Hišni aparati.

Podjetje je moralo celotno proizvodnjo ustaviti 4. avgusta, ko je proizvodne hale zalila voda in dosegla več kot 1,8 metra v višino. Nato je vodstvo družbe vzpostavilo krizno ekipo, ki je s Civilno zaščito BSH in gasilci v podjetju oblikovalo delovne skupine, v katerih so zaposleni čistili prostore in odstranjevali uničeno opremo.

Podporo podjetju, ki je ena najpomembnejših tovarn v skupini BSH, je izkazovalo tudi vodstvo koncerna, ki je poleg hitre pomoči zunanjega partnerja, specializiranega za čiščenje proizvodenj in proizvodnje opreme, pomagalo tudi z ustanovitvijo sklada za pomoč po katastrofi BSH Katastrophenhilfe za pomoč zaposlenim, prizadetim v poplavah. Pomoč in solidarnost so podjetju izkazali številni dobavitelji in poslovni partnerji.

VIR: STAkrog