Odlomek iz črtice: Skodelica kave

Nekoč sem si zaželel črne kave. Ne vem, kako mi je prišlo na misel; zaželel sem si je. Morda le zategadelj, ker sem vedel, da niti kruha ni doma, kaj šele kave. Človek je v sami razmišljenosti hudoben in neusmiljen. Mati me je pogledala z velikim, plahim pogledom in ni odgovorila. Pust in zlovoljen, brez besede in pozdrava sem se vrnil pod streho, da bi pisal, kako sta se ljubila Milan in Breda in kako sta bila obadva plemenita, srečna in vesela.
»Roko v roki, obadva mlada, od jutranjega sonca obžarjena, v rosi umita ...«

Začul sem tihe korake na stopnicah. Prišla je mati; stopala je počasi in varno, v roki je nesla skodelico kave. Zdaj se spominjam, da nikoli ni bila tako lepa kakor v tistem trenutku. Skozi vrata je sijal poševen pramen opoldanskega sonca, naravnost materi v oči; večje so bile in čistejše, vsa nebeška luč je odsevala iz njih, vsa nebeška blagost in ljubezen. Ustnice so se smehljale kakor otroku, ki prinaša vesel dar.

Nini Kosmač je tokrat uspel poseben podvig s pomočjo čudovite ekipe profesionalcev podjetja Hausbrandt. Logistika podjetja je bila izjemno hitra in v rekordnem času je Kosmačeva prejela kar 36 pločevink kave, ki so bile dostavljene na Bled. Zaradi truda vseh danes brezkofeinsko kavo že degustira veliko ljubiteljev kave. Prednos podarjene mlete mešanice je,  da se lahko pripravi v kakršnikoli posodi ali napravi.
"Hausbrandt je v Trstu leta 1892 odprl eno izmed prvih pražarn v Evropi", nam je zaupala Kosmačeva.V vsaki skodelici kave Hausbrandt so zajeta leta prizadevanj, študij in raziskav. Vsaka skodelica pripoveduje zgodovinsko zgodbo o rokah, umazanih od zemlje, in najnovejši sodobni tehnologiji .Hausbrandt stalno spremlja vse faze proizvodnje in uporablja metodo “počasnega praženja”. Vsaka skodelica tvori mešanico med tradicijo in sodobnostjo ter med preteklostjo in prihodnostjo. Mešanice kave Hausbrandt Trieste 1892 so pripravljene po skrivnem receptu, ki združuje note grenkega kakava in korenine sladkega korena.
Pisateljica pravi, da bo obnovila sodelovanje s podjetjem prihodnje leto in da jo zelo veseli, da je podjetje Hausbrandt poleg drugih dejavnosti, tudi mecen mnogim umetnikov.

Iz uredništva upamo, da nas bo pisateljica obiskala ali mi njo in se bomo dobili na kavi, saj smo tudi mi ljubitelji Cankarjeve skodelice kave.

PR in foto: Nina Kosmač