Poleg Zlate potice je najvišje priznanje za kakovost na letošnjem ocenjevanju GZS prejelo še 26 Mlinotestovih izdelkov, od tega kar pet v kategoriji testenin.

Ajdovščina, 20. februar – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je letos že triindvajsetič podelila priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, svežih slaščic, keksov in testenin. Komisija neodvisnih strokovnjakov, imenovana s strani Zbornice, je v zunanjem izgledu, aromi, okusu in drugih senzoričnih lastnostih ter v parametrih kakovosti ocenila kot prejemnike odličja najvišje kakovosti kar skupno 26 Mlinotestovih izdelkov.

Letošnja zlata priznanja, ki potrošnikom sporočajo, da gre za izdelke visoke, nadzorovane in kontinuirane kakovosti, privlačnega izgleda in odličnega okusa, se pridružujejo 243 odličjem, ki jih je Mlinotest prejel v vseh preteklih letih ocenjevanja. 6 zlatih priznanj je bilo podeljenih v kategoriji kruha, 10 v kategoriji pekovskega peciva, 5 v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva ter 5 zlatih odličij za testenine.

Med nagrajenimi izdelki velja izpostaviti Kruh za žar, ki si je letos nadel tretjo zaporedno medaljo, Zlato potico s četrtim odličjem ter Ajdov kruh z orehi, ki je komisijo prepričal že šestič zapored. Med prejemniki odličij pa so tudi izdelki, ki so trgovske police dosegli prvič v lanskem letu, a so kljub svoji novosti že prejeli svoje prvo zlato priznanje. V kategoriji svežih slaščic je to Brownie americano, med testeninami pa Divita pirini ravioli s tartufi ter Divita pirini tortelini s premium siri.

»Na vsa prejeta priznanja smo izjemno ponosni, saj predstavljajo potrditev našega truda za visokokakovostne izdelke, ki zadovoljujejo najvišja pričakovanja potrošnikov tako na nivoju izgleda kot na nivoju okusa. Senzorično ocenjevanje izdelkov GZS ima za nas prav posebno težo, saj gre za strokovno in neodvisno oceno z visokimi standardi, podeljeno odličje pa potrošniku zagotavlja, da gre za izdelek najvišje kakovosti. V Mlinotestu si prizadevamo za ohranjanje tradicionalnih okusov, ki jih naši potrošniki poznajo in cenijo, vendar hkrati stremimo tudi naprej, k razvoju novih izdelkov, ki s svojo inovativnostjo, kakovostjo in okusom sledijo aktualnim prehranskim trendom. Zlata odličja, ki so jih letos prejeli trije novi izdelki – Divita pirini ravioli s tartufi, Divita pirini tortelini s premium siri ter Brownie americano – dokazujejo, da Mlinotest ohranja svoje pionirsko mesto v razvoju novih izdelkov in postavljanja novih smernic«, je ob prejetih odličjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotesta.

Letos so bili z zlatim odličjem za kakovost nagrajeni naslednji Mlinotestovi izdelki:

  • kategorija kruha:Kruh za žar 500 g, Ajdov kruh z orehi 400 g, Rustikalna bela štruca 400 g, Kraljevi beli kruh rezan, pakiran 500 g, Bela štruca 500 g, Beljakovinski kruh 400 g.
  • kategorija pekovskega peciva:Žemlja pšenična mešana 60 g, Žemlja bela 60 g, Kajzerica bela 60 g, Pletenka s sezamom 80 g, Pletenka z makom 80 g, Žemlja 70 g, Hamburger bombeta 70 g, Hamburger bombeta s sezamom 90 g, Baby kruhek 60 g.
  • kategorija finih pekovskih izdelkov: Zlata potica 600 g, rogljiček z marmelado 80 g, Brownie americano 400 g, Poli štručka 120 g, Poli štručka s sezamom 120 g.
  • kategorija testenin: Divita pirini tortelini s pršutom 250 g, Divita pirini ravioli s tartufi 250 g, Divita pirini tortelini premium sir 250 g, Divita ravioli špinača in rikota 250 g in Divita ajdovi njoki 500 g.
Več informacij o izdelkih najdete na www.mlinotest.si.

VIR: Mlinotest