Jesen je tu in znova nas bo razveseljevala z živimi odtenki rdeče, oranžne in rumene. Gozdovi se bodo odeli v svojevrstne barve in ni boljšega razloga, kot da jesenski čas izkoristimo za uživanje v naravi.

Jesen je tu in znova nas bo razveseljevala z živimi odtenki rdeče, oranžne in rumene. Gozdovi se bodo odeli v svojevrstne barve in ni boljšega razloga, kot da jesenski čas izkoristimo za uživanje v naravi. Če iščete popolno destinacijo, kjer boste lahko odkrivali čarobnost jeseni, potem je Pot med krošnjami Pohorje zagotovo prava izbira. Ta idilična lokacija vas bo popeljala prav v osrčje mogočnih pohorskih gozdov, na vrh Rogle, na nadmorsko višino 1517 metrov. Na kilometer dolgi poti boste spoznali naravne procese in številna zanimiva dejstva o gozdu in njegovih prebivalcih.

Oktober bo na Poti med krošnjami posvečen starejšim obiskovalcem
Ne glede na to, ali spadate med izkušene raziskovalce narave ali tiste, ki so pravkar začeli odkrivati njeno lepoto, je Pot med krošnjami na Pohorju zaradi svoje dostopnosti primerna za pohodnike vseh generacij. Oktober bodo tokrat posvetili starejšim obiskovalcem, za katere so ob obisku Poti med krošnjami pripravili prav posebno ponudbo. Med 1. in 31. oktobrom bodo vsi starejši od 65 let ob nakupu ene vstopnice drugo prejeli brezplačno. Če že nekaj časa iščete, kam bi lahko pobegnili od vsakdanjega vrveža in se nadihali svežega zraka, se odpravite na Roglo in raziskujte drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj.

Letošnja novost je Zabavna dirka z veveričkom Emilom
Letošnja novost na Poti med krošnjami, ki bo navdušila marsikaterega mlajšega obiskovalca, je Zabavna dirka z veveričkom Emilom, ki so jo med krošnje »spustili« na zadnji avgustovski dan. Gre za zabavno in poučno igro, preko katere lahko otroci spoznavajo temo biološke raznovrstnosti in pomen ohranjanja narave. S pomočjo 14 poučnih panojev tako lahko raziskujejo pohorske gozdove in pridobivajo nova znanja, na koncu pa za svoj trud prejmejo tudi simbolično nagrado.

Pot med krošnjami Pohorje je odlična destinacija za vse ljubitelje narave in pohodništva. Lepo vabljeni, da postanete delček gozdnega življenja in se spoznate s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Vse aktualne informacije so na voljo na spletni strani Poti med krošnjami Pohorje in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

VIR: IPPR