Beremo skupaj, Vir: Kosovelov dom Sežana

Kategorije dogodka:

Razstava
Vstopnina:

Vstop prost
Organizator:

Naslov:

Kosovelova 4a, 6210 Sežana
 Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini
27.09.2022 ob 18.00
PLAKATI NACIONALNEGA MESECA SKUPNEGA BRANJA 2022
Odprtje razstave
Plakate so oblikovali študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani kot podobo Nacionalnega meseca skupnega branja 2022 (NMSB 2022).
Pobudniki in organizatorji NMSB (Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije) s sodelovanjem krepijo prepoznavanje pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni ter omogočajo celovitejšo nacionalno skrb za to pomembno področje. Z NMSB se pobudniki vključujejo tudi v gradnjo nacionalne mreže za dvig bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, v slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.
NMSB 2022 bo potekal od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 9. oktobra (zaključek Tedna otroka®), rdeča nit pa je povezava med branjem in gibanjem.
Del NMSB je tudi promocijsko-komunikacijska akcija Beremo skupaj, ki poteka v organizaciji Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.
V sklopu projekta Beremo skupaj v NMSB 2022 so pobudniki k soustvarjanju likovne podobe povabili študente Akademije za likovno umetnost in oblikovanje – Oddelek za oblikovanje vizualnih komunikacij (smeri: Fotografija, Grafično oblikovanje in Ilustracija).
Med pripravljenimi deli so bile izbrane tri podobe (z vsakega oddelka po eno), ki bodo uporabljene za javno oglaševanje akcije.
V sklopu razstave bodo predstavljene likovne rešitve ki so nastale pod vodstvom mentorjev v okviru študijskega procesa.
Natis plakatov za razstavo je omogočilo Bralno društvo Slovenije in Gimnazija Bežigrad.
Odprtje razstave bo pospremila mag. Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenije.
Razstava bo na ogled do 30. oktobra 2022.

PR: Občina Sežana