13. junij 2023 - Primorska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Postojna sta danes priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v obalno-kraški ter primorsko-notranjski regiji.

13. junij 2023 - Primorska gospodarska zbornica in Regionalna gospodarska zbornica Postojna sta danes priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v obalno-kraški ter primorsko-notranjski regiji. Najbolje ocenjene inovacije v obeh regijah bodo kandidirale za najvišja priznanja za inovacije na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra 2023.

Letos je v obalno-kraški regiji potekal 23. razpis. Tričlanska komisija za ocenjevanje inovacijskih predlogov PGZ pod vodstvom predsednika, dr. Aleša Lipnika, je izmed osem pravilno prispelih prijav, podelila 1 zlato priznanje, ki ga je prejelo podjetje TECHNOBELL d.o.o. Koper, Inženiring inovacijskih tehnologij. Srebrni priznanji sta si prislužili podjetji KingsBox d.o.o. iz Sežane ter NATTURA (Lea Grlj s.p.) iz Kopra. Ekipe inovatorjev iz Inkubator Sežana d.o.o.; Hidria d.o.o., podružnica Koper, KC Industrijska avtomatizacija; ATech d.o.o. in Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, so prejele bronasto priznanje. Podjetje BNESS poslovno svetovanje, Maja Asanović s.p. pa je prejelo priznanje za prispevek na področju inovativnosti, za prebojno inovacijo.
 
Na 21. razpis v primorski-notranjski regiji je prispelo 6 prijav. Komisija v sestavi: Andrej Frank, Doriana Lipolt, Maks Lavrič ter Natalija Kaluža je podelila 3 zlata priznanja, 2 srebrni in 1 bronasto priznanje. Zlato priznanje je prejelo podjetje Kovinoplastika Lož d.o.o., Kolektor ATP d.o.o. ter Pivka Perutninarstvo d.d.Srebrno priznanje sta si priborila Delamaris d.o.o. ter Primož Rojc s.p..Bronasto priznanje pa si je prislužila samostojna inovatorka Kristina Abram.
 
 
ZLATO PRIZNANJE
 
PODJETJE: KOLEKTOR ATP d.o.o.
INOVACIJA: Nov VEČ-FUNKCIJSKI SENZOR za nadzor dinamike vozila z upravljanjem podatkov iz oblaka
 
PODJETJE: Kovinoplastika Lož d.o.o.
INOVACIJA: Globoko vlečeno nerjavno pomivalno korito z izredno globino posode
 
PODJETJE: PIVKA PERUTNINARSTVO d.d.
INOVACIJA: Pivka skrbna reja – 100% brez antibiotikov
 
PODJETJE: TECHNOBELL d.o.o. Koper, Inženiring inovacijskih tehnologij
INOVACIJA: Trajnostna optimizacija procesa proizvodnje anhidrida maleinske kisline s tehnologijo za pretvorbo dela odpadka v končni produkt
 


SREBRNO PRIZNANJE


PODJETJE: Delamaris d.o.o.
INOVACIJA: Delamaris ribje solate
 
PODJETJE: KingsBox d.o.o.
INOVACIJA: The Savage Prince incline chest press
 
PODJETJE: NATTURA, LEA GRLJ S.P.
INOVACIJA: NATTURA TEHNOLOGIJA ZA IZBOLJŠAVO VODE
 
PODJETJE: PRIMOŽ ROJC s.p.
INOVACIJA: Acro-bat, lesena igrača za odprto igro
 
 
BRONASTO PRIZNANJE


PODJETJE: ATech d.o.o.
INOVACIJA: Fumis Delta krmilnik
 
PODJETJE: Hidria d.o.o., podružnica Koper, KC Industrijska avtomatizacija
INOVACIJA: Industrializacija proizvodnje vezic s kovinskim zobkom
 
PODJETJE: Inkubator Sežana d.o.o.
INOVACIJA: Kreativni start-up program: Podjetniška šola za osebe z izgubo sluha
 
SAMOSTOJNA INOVATORKA: Kristina Abram
INOVACIJA: Družabna igra za starejše (Mavrična igra)
 
PODJETJE: Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost
INOVACIJA: Pomagajmo.io – platforma za celostno upravljanje spletnih akcij
 
 
PRIZNANJE ZA PREBOJNO INVENCIJO
 
PODJETJE: BNESS poslovno svetovanje, Maja Asanović s.p.
INOVACIJA: PROSPECTIVA.SI - Spletni portal, ki za cenovno učinkovitostjo in hitrostjo B2B in B2C podjetjem omogoča marketinške pristope, medsebojno spoznavanje, izgradnjo večjega zaupanja in boljše predstavitve ponudbe
 
Udeležence dogodka so nagovorili županja Občine Hrpelje-Kozina, Saša Likavec Svetelšek; predsednik UO Primorske gospodarske zbornice, Tadej Gosak; predsednik UO GZS Regionalne zbornice Postojna, Goran Petek ter Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS.
 
Mrežo EEN sta predstavila Leon Žunec in Leon Pavlič iz Univerze na Primorskem, predstavljeni pa so bili tudi POPRI 2023. 

VIR: GZS